CHP'li Vekillerin Mesai İsyanı: Milletvekilliysek Köle Miyiz - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekillerin Mesai İsyanı: Milletvekilliysek Köle Miyiz

CHP\'li Vekillerin Mesai İsyanı: Milletvekilliysek Köle Miyiz

CHP'li vekiller komisyonun uzun çalışma süresini protesto etti. CHP'li Musa Çam, tabak vurup "Milletvekilliysek köle miyiz?" dedi.

21.06.2014 02:13  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, yaklaşık 15 saatlik mesainin ardından CHP'li bazı milletvekilleri, uzun çalışma süresini çay tabaklarını ve sıraların üzerindeki isimlikleri birbirine vurarak protesto etti. CHP'li Musa Çam tabak vurup "Milletvekilliysek köle miyiz?" diye protesto etti

"15 SAAT MESAİ İNSAN HAKLARINA AYKIRI"

Komisyondaki görüşmeleri 4 gündür süren 106 maddelik İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ilk 12 maddesi kabul edildi. Daha sonra 13. maddenin görüşmelerine geçildi.

CHP milletvekilleri saat 10.30'da başlayan toplantının 14-15 saattir devam ettiğini belirterek, bunun insan haklarına aykırı olduğunu söylediler. CHP'li milletvekilleri toplantıya yarın devam edilmesini istedi.

Komisyon Başkanı Recai Berber ise 13. maddenin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından çalışmalara ara verilebileceğini kaydetti.

"MİLLETVEKİLİYSEK KÖLE MİYİZ"

Maddenin okunmaya başlamasının üzerine CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin sırasının üzerindeki çay tabakları ile isimlik ve çöp kutusunu, İzmir Milletvekili Musa Çam da isimlikleri birbirine vurarak, çalışma süresini protesto etti. Çam, protesto sırasında "Angarya çalışmaya son" ve "Çalışma Bakanı uyuma" şeklinde slogan attı. Çam tabak vurup "Milletvekilliysek köle miyiz?" diye protesto etti

ARA VERİLDİ

CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında bir süre daha devam eden tartışmanın ardından, bugün saat 11.00'de toplanmak üzere çalışmalara ara verildi.

Bu arada görüşmeler sırasında HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani Hakkari Üniversitesi'nin halen bitmemesine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversitenin inşaat çalışmaları hakkında bilgi vererek, yeni eğitim yılında kampüse taşınılmasının planlandığını söyledi. Avcı, üniversitenin yapılma aşamalarının yer aldığı fotoğraflar gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekillerin Mesai İsyanı: Milletvekilliysek Köle Miyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • İET: yazıklar olsun siz köle değilsiniz tabiki ama Türkiyede çalışan milyonlarca köle var onlar ne olacak? 4 0 Yanıtla
  • atakan: Adamlar yatmaya alışık çalışmak bunların fıtratında yok...birde bunların kazara başa geldiğini düşünsenize...aman allahım tam bir kış uykusuna yatarlar o zaman...bunlar mecliside sokak sanmış belliki baksanıza orada da çamur yapıyorlar her zamanki gibi... 2 1 Yanıtla
  • MEMOLİ: HANİ HİZMETKARDINIZ NOOOOLDU 0 0 Yanıtla

Advertisement