Torba Yasada, 79. Madde Metinden Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Torba Yasada, 79. Madde Metinden Çıkarıldı

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İş Kanunu ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda "TOBB'un kurulum bütçesi, kurucu kuruluşların kurul yönetim kurulu tarafından belirlenen yıllık üyelik aidatlarından iş konseyi aitlarından, birliğin ve Türkiye İharacatcılar Meclisinin ödeyeceği katkı payından oluşur.

25.07.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İş Kanunu ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda "TOBB'un kurulum bütçesi, kurucu kuruluşların kurul yönetim kurulu tarafından belirlenen yıllık üyelik aidatlarından iş konseyi aitlarından, birliğin ve Türkiye İharacatcılar Meclisinin ödeyeceği katkı payından oluşur. Kurul bütçesini birlik denetler" 79.maddesi kaldırıldı. Ayrıca 80.madde de TOBB'un geçmiş üye aidatlarının ve faizlerinin, üyenin vergi mükellefliğinin bittiği tarihten itibaren faiziyle beraber tahsilinden vazgeçildi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut Başkanlığı'nda toplanan Genel Kurul, Torba Kanunu görüşmeye devam ediyor. Kanunun bugünkü bölümünde ilk olarak 79.madde metinden çıkarıldı. "TOBB'un kurulum bütçesi, kurucu kuruluşların kurul yönetim kurulu tarafından belirlenen yıllık üyelik aidatlarından iş konseyi aitlarından, birliğin ve Türkiye İharacatcılar Meclisinin ödeyeceği katkı payından oluşur. Kurul bütçesini birlik denetler" şeklinde olan madde, katkı payının neden ihtiyaç olduğu ve oranı belli olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Ardından ise 80 madde için verilen bir önerge ile 5.fıkrası olarak TOBB'un geçmiş üye aidatlarının ve faizlerinin, üyenin vergi mükellefliğinin bittiği tarihten itibaren faiziyle beraber tahsilinden vazgeçildi.

Genel Kurul'da görüşülen tasarının 4.bölümüne kalan bölümleri ise bayram tatili sonrasında 4 Ağustos 2014 tarihinde devam edilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Torba Yasada, 79. Madde Metinden Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement