Torbalı 7 Eylül'de Dimdik - Son Dakika
Yerel

Torbalı 7 Eylül'de Dimdik

Torbalı 7 Eylül\'de Dimdik

Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü bir dizi etkinlikle anıldı.

07.09.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü bir dizi etkinlikle anıldı. Ülkedeki artan terör olayları dolayısıyla önceki yıllarda tertip edilen konserler ve eğlenceye dönük aktivitelere yer verilmedi.

Torbalı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kapsamında ilk tören, Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Garnizon Komutanı Binbaşı Ersin Özer, ilçedeki resmi kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları başkanları yer aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından, meydandaki Atatürk anıtına çelenk konuldu.

"KURTULUŞ SAVAŞIMIZ DEVAM EDİYOR"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın daha sonlanmadığını, bunu her gün, her alanda gördüklerini, yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Ülkemiz son iki aydır hain saldırılar ve tuzaklarla karşı karşıyadır. Üst üste gelen şehit haberleri yüreklerimizi dağlıyor. Emperyalist güçler, ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirmek adına kirli oyunlarını yeniden sahnelemeye başladılar. Biz, bu kara günlere karşı yine dik duracağız. Öyle anlaşılıyor ki, Çanakkale Savaşı henüz devam ediyor. Nasıl ki, 7 Eylül 1922'de işgalci düşman kuvvetlerini Torbalı'dan def ettiysek, nasıl ki 9 Eylül'de Yunan askerlerini İzmir'de denize döktüysek bu zor süreci de hep birlikte atlatacağız. Millet olarak bu kirli tuzakları yeniden boşa çıkaracağız. Çanakkale ruhuyla, birlik, beraberlik kardeşlik değerlerimizle, Allah'ın izni ve yardımıyla bizi kuşatmaya, ülkemizi bölmeye, istikrasızlık oluşturmaya, korku ve panik yaratmayı amaçlayanlar hedeflerine asla ulaşamayacaklardır. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz buna asla müsaade etmeyecek güce, duyarlılığa sahiptir. Bunu yaşamın bütün alanlarında görüyoruz, yaşıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı 7 Eylül'de Dimdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement