Torbalı'da Çileye Dönüşen Mezarlık Yoluna Çözüm - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Çileye Dönüşen Mezarlık Yoluna Çözüm

Torbalı\'da Çileye Dönüşen Mezarlık Yoluna Çözüm

İzmir’in Torbalı ilçesinde, mezarlığa ulaşım sağlayan bir kilometrelik dar yolda genişletme ve asfaltlama çalışmalarına başlandı.

15.09.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde, mezarlığa ulaşım sağlayan bir kilometrelik dar yolda genişletme ve asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Torbalı ilçesinde, dini bayramlarda ve cenaze törenlerinde yoğun ziyaretler nedeniyle ulaşımın çileye döndüğü Torbalı Merkez Mezarlığı'nda yol genişletme çalışmalarının startı verildi. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla bir kilometre uzunluktaki yolun yaklaşık 9 metre genişletileceği belirtildi. Belediye yetkilileri, çalışmaların Kurban Bayramı'nın Arefe gününe yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, mezarlıkların bakım, onarım yol ve çevre düzenlemesinin yasayla Büyükşehir'e devrinin yapıldığını, buna rağmen kendilerinin mezarlık hizmetlerinin önemli bir bölümünü üstlendiklerini belirterek, "Ülkemizde mezarlıkların bakımı, çevre düzenlemesi, temizliği, ağaçlandırılması gibi hususlarda önemli gelişmeler sağlanmasına rağmen bu alanda daha çok çalışmamız gerekiyor. Mezarlıklar barındırdıkları sakinlerinin noktalanmış hayatlarıyla sınırlı alanlar değildir. Her mezar taşı, yazısı bize ekonomik sosyal hayata, göçlere, insan hareketlerine, yaşam kalitesine dair önemli veriler sunar. Mezarlıklar atalarımızın izlerini, değerlerini, emeklerini de yansıtır. Mezarlıklar saygıyla sahip çıkmamız gereken sonsuzluk mekanlarıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Çileye Dönüşen Mezarlık Yoluna Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement