Torbalı'da Cumhuriyet Aşurelerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Cumhuriyet Aşurelerle Kutlandı

Torbalı\'da Cumhuriyet Aşurelerle Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile Muharrem Ayı Anma Etkinlikleri’nin aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle İzmir’in Torbalı Belediyesi, vatandaşlara aşure dağıttı.

29.10.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile Muharrem Ayı Anma Etkinlikleri'nin aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle İzmir'in Torbalı Belediyesi, vatandaşlara aşure dağıttı.

Sevinci ve hüznü bir arada farklı duygularla yaşadıklarını, bir yanda Cumhuriyet coşkusunu ve sevincini kutlarken, öte yandan Muharrem ayında insan dünyasında yaşanan büyük acıyı paylaştıklarını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Ülke olarak çok zor ve karmaşık siyasi dengelerin olduğu bir coğrafyadayız. Cumhuriyeti olağanüstü bir mücadele sonucu kurduk. Aynı olağanüstü mücadeleyi birliğimizi güçlendirerek, dayanışma içinde olarak, önyargılarımızı kaldırarak, hoşgörümüzü çoğaltarak, birbirimize kenetlenerek sürdürmek zorundayız. Cumhuriyeti kurmak kadar onu yaşatmak, sahip olduğu değerleri toplumun bütün kesimlerine mal etmek önemlidir. 92 yıl önce verdiğimiz kurtuluş savaşımız daha bitmedi. O savaşa sebep olan bütün şartlar bugün de mevcuttur" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Cumhuriyet Aşurelerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement