Torbalı'da Cumhuriyet'e Özel Ebru Sergisi - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Cumhuriyet'e Özel Ebru Sergisi

Torbalı\'da Cumhuriyet\'e Özel Ebru Sergisi

Ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı, Cumhuriyetin 92. yılına özel olarak yaptığı çalışmaları İzmir’in Torbalı ilçesinde açtığı ebru sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sundu.

03.11.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı, Cumhuriyetin 92. yılına özel olarak yaptığı çalışmaları İzmir'in Torbalı ilçesinde açtığı ebru sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı'nın Cumhuriyet 92. yıl dönümüne özel olarak yaptığı çalışmaları kapsayan ebru sergisi, Torbalı Belediye Kültür Merkezi'nde yoğun ilgi gördü. 'Geçmişten Günümüze Esintiler' isimli ebru sergisinde, sanatçı Yardımcı'nın birbirinden değerli eserleri yer alıyor. Çok sayıda eserin yer aldığı serginin bir ay boyunca ziyarete açık olacağı ifade edilirken, sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı, sergiye olan ilginin kendisini memnun ettiğini söyledi. Yardımcı, "

Mobilyadan heykele, çantadan kumaşa, saatten yüzüğe kadar birçok farklı obje üzerinde ebru uygulamaları yapan ünlü sanatçı Rana Gökdemir Yardımcı, Torbalı'da sergi açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Belediyeden gelen talebe olumlu cevap verdim. İzmir ve çevre illerde çok sayıda sergi açtım. Torbalı'da ilk kez sergi açtım. Bu da beni çok heyecanlandırdı. Ebru sanatı diğer sanatlardan çok farklı. Ben bu sanatı aşkla yapıyorum. Öyle olunca tüm paralel dünyaların o anki imajları eserime yansıyor. Evrensel enerjide de bu var. Hayata sevgiyle bakmamın en büyük eseridir. Kravat, fular, çanta, masa örtüsü, biblo, masa, duvar kaplamaları, saat, takı ve hediyelik eşya hatta çocuk ve genç odalarında bile ebru uygulamaları yaptım. Ahşaba ilk kez ebru uygulayan kişiyim. Ben renklerle adeta dans ediyorum. Serginin ardından birkaç Torbalılıyı bu sanata kazandırabilirsek çok mutlu olurum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Cumhuriyet'e Özel Ebru Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement