Torbalı'da Diş Sağlığı Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Diş Sağlığı Seferberliği

Torbalı\'da Diş Sağlığı Seferberliği

Torbalı Belediyesi, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ege Diş Hekimleri Derneği ve Torbalı Kent Konseyi işbirliğiyle ilçedeki engelli vatandaşlara yönelik başlatılan ağız, diş sağlığı taraması ve tedavisi devam ediyor.

15.11.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediyesi, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ege Diş Hekimleri Derneği ve Torbalı Kent Konseyi işbirliğiyle ilçedeki engelli vatandaşlara yönelik başlatılan ağız, diş sağlığı taraması ve tedavisi devam ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "En büyük önceliğimiz sağlık ve eğitimdir. 250 yataklı devlet hastanemiz yakında açılıyor. 25 dolayında okul ve dersliğin yapımı ilçemizde devam ediyor" dedi.

Torbalı Belediye Kültür Merkezinde başlayan ağız ve diş sağlığı taramasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Torbalı'da yaşayan her yaştan engelli vatandaş "Birlikte başarabiliriz" ismi altında gerçekleştirilen projeden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Projeye İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ege Diş Hekimleri Derneği de önemli destek sağlıyor. 16 Kasım Çarşamba günü sona erecek proje kapsamında, Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneğinden Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve diş hekimlerinden oluşan on kişilik ekip görev alıyor. Engelliler Torbalı Belediyesinin tahsis ettiği araçla evlerinden alınıp tedavi bitiminde aynı araçla evlerine bırakılıyor.

"Devlet hastanemiz yakında açılacak"

Ağız ve diş sağlığı taramasının yapıldığı Torbalı Belediye Kültür Merkezinde proje yöneticileriyle görüşen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı özellikle engelli vatandaşlarımızın çok zorunlu olmadıkça ağız ve diş sağlığı birimlerine gidemediklerine ilişkin duyumlar alıyorduk. Torbalı Kent Konseyimiz ilgili kurumlarla birlikte böylesine önemli bir çalışmaya imza attılar. Son derece önemli bir projeyi olumlu neticelerle tamamlıyoruz. Önceliğimiz sağlık ve eğitim diyorduk. 250 yataklı devlet hastanemizin inşaatı bitti. Yakında açılacak. İlçemizde okullaşmadan yana tam bir seferberlik sürüyor. 25 dolayında okulumuzun yapımı yada ihale süreci sürüyor. İlçemizde çok şey değişiyor, gelişiyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Diş Sağlığı Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement