Torbalı'da Eğitim Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Eğitim Seferberliği

Torbalı\'da Eğitim Seferberliği

Tarım ve sanayi sektöründeki büyüme oranlarıyla birlikte hızla göç alan ve gelişen Torbalı için eğitim seferberliği kararı alındı.

14.11.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve sanayi sektöründeki büyüme oranlarıyla birlikte hızla göç alan ve gelişen Torbalı için eğitim seferberliği kararı alındı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı başkanlığında Torbalı'da bir araya gelen 30 ilçenin Milli Eğitim Müdürleri ve yatırımcı kurumun yöneticileri, veriler üzerinden ilçedeki nüfus artışı, alınan göç ve bunun olası sorunlarını görüştüler.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda ilçede eğitim kalitesinin yükseltilmesi, yeni yatırımların hayata geçirilmesi, belediyece eğitim ve okul alanlarının belirlenmesi ile yaşanan sosyal sorunlar ele alındı.

Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptığı konuşmada, Torbalı'nın tarım ve sanayi alanında Türkiye'nin en önemli çekim merkezlerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Orantısız biçimde büyümenin beraberinde doğurduğu önemli sosyal sorunları gidermek zorundayız. Bunun için belediye olarak bir dizi projeyi hayata geçiriyoruz. Bugün Torbalı'nın nüfusu 150 bin dolayında. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 20 bin vatandaşımız okula gidememiş ya da okuma-yazmayı hiç bilmiyor. Ege'nin merkezinde, Ege'nin tarım ve sanayi yıldızı olan bir ilçedeki bu tablo bize elimizi çabuk tutmamız gerektiğini gösteriyor. Göçle Torbalı'ya gelen yaşamak için bu güzel ilçeyi seçen vatandaşlarımızın yarasına merhem olmak zorundayız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Eğitim Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement