Torbalı'da Tiyatro Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Tiyatro Günleri Başladı

Torbalı\'da Tiyatro Günleri Başladı

Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Topluluğu (BKM) de gösterime giren Yalancının Mumu adlı oyunla perdelerini açtı.

30.11.2014 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Topluluğu (BKM) de gösterime giren Yalancının Mumu adlı oyunla perdelerini açtı.

Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Topluluğu'nun tiyatro öğretmeni Caner Hakbilen tarafından yazılan "Yalancının Mumu" çocuk oyununun galası geçtiğimiz Cuma günü Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Salon oyunu izlemeye gelen misafirler tarafından doldurulurken minik seyirciler oyunu ayakta alkışladı.

"Yalancının Mumu" adlı tiyatro gösterisinin yalan söylemenin kötü bir davranış biçimi olduğunu minik izleyicilere anlatan eğitim amaçlı bir çocuk oyunu olduğunu belirten Caner Hakbilen, "Yalancının Mumu Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor okullarında eğitim gören, daha önce sahne deneyimi olmayan ve tarafımızdan yetiştiren 8 oyuncu kadrosuyla hazırladığımız bir oyun. Oyunumuza 2 ay gibi bir sürede hazırladık. Tiyatro sanatında 2 aylık hazırlık ve prova süresi kısa bir süre olarak tabir edilir. Öğrencilerimizi bu kadar kısa sürede sergiledikleri başarılı oyun için tebrik ediyorum. Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor topluluğu olarak hem büyüklere yönelik hem de çocuklarımıza yönelik oyunlarımız olacak. Yeteneğine güvenen tiyatro sanatına merakı olan tüm vatandaşlarımızı Belediye Kültür Merkezi (BKM) deki tiyatro derslerine davet ediyorum" dedi.

BAŞKAN GÖRMEZ OYUNU İZLEDİ

Eşiyle beraber oyunu izleyen Adnan Yaşar Görmez oyunun sonunda yönetmen Caner Hakbilen'e teşekkür etti. Bu etkinliklerin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Görmez 'Torbalı'da sosyal ve kültürel etkinlikler artarak devam edecek. Öğretmenimiz Caner Bey'i ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem bizler hem de çocuklarımız çok güzel bir akşam geçirdik." dedi.

Özellikle veliler tarafından büyük beğeni ve takdir toplayan oyun her Cumartesi günü Torbalı Belediyesi Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) saat 12.00 da sahnelenmeye devam edecek. Çocuklara yönelik hem eğiten hem de eğlendiren bu tarz aktivitelerden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, böyle etkinliklerin çoğalmasını istediklerini eklediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Tiyatro Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement