Torbalı'da Trafiği Rahatlatacak Alt Geçit - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Trafiği Rahatlatacak Alt Geçit

Torbalı\'da Trafiği Rahatlatacak Alt Geçit

İzmir’in Torbalı ilçesinde, tartışmalara neden olan İZBAN hattının kapalı pazar yeri kavşağında alt geçit inşaatına başlandı.

14.07.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde, tartışmalara neden olan İZBAN hattının kapalı pazar yeri kavşağında alt geçit inşaatına başlandı.

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığıyla projelendirilen ve İzmir'de kent ulaşımını rahatlatacak İZBAN tren hattı, Torbalı ilçesine kadar uzanıyor. Torbalı Belediyesi de, harekete geçerek, kapalı pazar yeri kavşağında alt geçit inşaatına başladı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kentin iki yakasında yaşayanları buluşturacak olan alt geçit inşaatında çok geç kalındığını, bunların yıllar önceden çözülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"İZBAN hattının Torbalı'ya geleceği yıllar öncesinden biliniyordu.Büyük bir öngörüsüzlük sonucu hiçbir altyapı çalışması yapılmamış. Kent ikiye bölünmüş, ilçede ulaşım hem motorlu araçlar hem de yaya trafiği için sorun olmaya başlamış. Bundan sonra köklü çözüm bulmak neredeyse teknik olarak imkansız görünüyor. Ancak belli noktalarda yaya alt geçitleri ya da üst geçitler yaparak meseleyi çözmeye çalışıyoruz. İnşaatına başladığımız bu yaya alt geçidi bittiğinde ilçemizin iki yakası arasındaki yaya ulaşımı sorunu bir nebze olsun çözülmüş olacak. Benzer projeler üzerinde teknik ekibimiz çalışıyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Trafiği Rahatlatacak Alt Geçit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement