Torbalı'da Ulaşım ve Akaryakıt Sektörünün Sorunları Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Ulaşım ve Akaryakıt Sektörünün Sorunları Ele Alındı

Torbalı Ticaret Odası'nın düzenlediği sektör toplantıları çerçevesinde, ulaşım ve akaryakıt sektörünün sorunları ele alındı.

21.12.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Ticaret Odası'nın düzenlediği sektör toplantıları çerçevesinde, ulaşım ve akaryakıt sektörünün sorunları ele alındı.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Metropolis Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İzmir Banliyö AŞ'nin (İZBAN) yakın gelecekte Torbalı'ya sefer düzenlemeye başlayacağına işaret ederek, bu gelişmenin Torbalı'da toplu ulaşım hizmeti veren minibüs ve dolmuşlar açısından yeni düzenlemeyi zorunlu kılacağını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda çalışma yürüttüğünü ifade eden Anık, şunları söyledi:

"İZBAN geliyor, çok yakında seferler başlayacak. İlçenin ulaşımı yeniden dizayn edilecektir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'ın ulaştığı bölgelerdeki taşıma kooperatifleriyle ilgili bir çalışma içerisinde. Yakında bu Torbalı, Selçuk, Menderes gibi İZBAN'ın geçtiği ilçelerdeki minibüs ve dolmuşlarda ücret ödeme sisteminde Kent Kart'a geçilecek. Şu anda bunun alt yapısı hazırlanıyor."

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da Torbalı'da ulaşım sektöründe hizmet veren kooperatiflerin gerekse akaryakıt istasyonların, mali sıkıntılarını aşabilmeleri için birlik içinde hareket ederek ilçedeki sanayi kuruluşlarına hizmet vermeleri gerektiğini söyledi.

Oda olarak bu konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade eden Olgun, "Eğer bunu gerçekleştirirsek o zaman başarılı oluruz ama herkes birbirinin paçasından çekiyor. Bu şekilde bir yere varamayız. Hepimiz bir olalım. Şirketler, kooperatifler veya birlikler olarak fabrikalarla çalışamıyorsanız, gelin bizzat ben size yardımcı olacağım. Bir olursanız, beraber olursanız önünüze düşerim" dedi.

Olgun, mesleki rekabetin fiyat kırarak değil kaliteyle olması gerektiğini de dile getirdi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) Başkanı Muhsin Alkan ise ulaşım ve akaryakıt sektörünün etle tırnak gibi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Taşımacılar nasıl zarar ediyorsa akaryakıt sektörü olarak biz de zor günler geçiriyoruz. Kaçak akaryakıtın ismi rekabet olmuş. Yasal karımız yüzde 5,5 ancak masrafları çıkardığımızda bu oran yüzde 3'e kadar düşüyor. Maalesef bizim sektörde de birlik ve beraberlik yok. Bir istasyon ancak işçilerinin masrafını çıkarabiliyor. Bu sayede ayakta kalmaya çalışıyor. Fiyat birliği değil ama makul bir fiyat uygulaması yapılabilir. Geçmişteki saygınlığımızı kazanmamız için fiyat indirimine veya yasal olmayan yollara girmeyelim." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Ulaşım ve Akaryakıt Sektörünün Sorunları Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement