Torbalı'da Yay Üst Geçidi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Yay Üst Geçidi Çalışmaları

Torbalı\'da Yay Üst Geçidi Çalışmaları

Torbalı'da yoğun taşıt trafiği nedeniyle kazaların yaşandığı İzmir Aydın karayoluna yaya üst geçidi yapım çalışmaları başladı.

10.02.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı'da yoğun taşıt trafiği nedeniyle kazaların yaşandığı İzmir- Aydın karayoluna yaya üst geçidi yapım çalışmaları başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Atatürk Mahallesi ESHOT durağı yanından başlayacak olan rampalı yaya üst geçidin, Atatürk Meydanı'nın yanına kadar uzanacağı belirtildi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından talep edilen üst geçit için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın "İzmir-Aydın otoyolunda başkanımızca belirlenen üç noktada, üç üst geçide ihtiyaç varmış, üçünü de yapacağız, ayrıca yine alt geçit ve köprülü kavşak talepleri ile ilgili çalışmalarımız başlayacak" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların ilki Atatürk Mahallesi'nde yapılırken, güzergah üzerinde bulunan enerji nakil hattı ise yerin altına alınacak. Yaklaşık 35 metre uzunluğunda olacak olan rampalı yaya üst geçidinin genişliği 2 metre 20 santimetre olacak. Özellikle engelli, yaşlı ve bebek arabası olan vatandaşlar düşünülerek dizayn edilen yaya üst geçidinden, bisikletli vatandaşlar da kolaylıkla geçebilecek. Yaya üst geçidinin en geç 2 ay içerisinde tamamlanıp yaya trafiğine açılması bekleniyor." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Yay Üst Geçidi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement