Torbalı'dan Dünyaya Hoşgörü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Torbalı'dan Dünyaya Hoşgörü Mesajı

Torbalı\'dan Dünyaya Hoşgörü Mesajı

Torbalı Belediyesi’nin desteğiyle 36 ülkeden 100 öğrencinin kendi kültürel değerlerini tanıtma imkanı bulduğu ilçede barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları verdi.

30.05.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediyesi'nin desteğiyle 36 ülkeden 100 öğrencinin kendi kültürel değerlerini tanıtma imkanı bulduğu ilçede barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajları verdi.

Torbalı'da 36 ülkeden 100 öğrenicinin katılımıyla rengarenk bir şenlik düzenlendi. Torbalı Belediyesi,Yeni Dünya Vakfı ve Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda barış ve kardeşlik mesajları verildi. Açılışa, Yeni Dünya Vakfı İzmir Temsilcisi Hayrettin Aydın, Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği Başkanı Mehmet Çevik, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in eşi Arzu Görmez ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, yabancı öğrenciler Torbalı Belediye Kültür Merkezi'nin bahçesinde kurulan stantlarda kendi ülkelerinin kültürel değerlerini sergileme fırsatı buldu. Stantlara akın eden binlerce genç ise hem farklı kültürlerden gençlerle temas etme imkanı buldu hem de yeni dostluklar kurdu.

"DÜNYA MİLLETLERİ HOŞGÖRÜYE VE UZLAŞI KÜLTÜRÜNE MUHTAÇ"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in eşi Arzu Görmez, kültürler arası diyaloğun kurulması, ön yargıların kaldırılması ve medeniyetler çatışmasının artık son bulması amacıyla dünya milletlerinin artık seferber olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Önyargılardan kurtulmamız, farklı kültürlere, yaşam biçimlerine, inanç gruplarına hoşgörüyle bakmamız gerekiyor. Bu anlamda en büyük sorumluluk gençlere ve kadınlara düşüyor. Medeniyetler arası diyalog, iletişim, karşılıklı kültürlerin, değerlerin, geleneklerin paylaşılması birçok sorunu ortadan kaldırır. Biz burada medeniyetler ittifakına küçük ancak anlamlı bir katkı sunuyoruz."

KÜLTÜRLER ARASI BAĞ KURULUYOR

Öğrenci buluşması etkinliğinin düzenleyicilerinden olan Yeni Dünya Vakfı İzmir Temsilcisi Hayrettin Aydın, Torbalı Belediyesi'nin verdiği desteğin çok önemli olduğuna değinerek, "Organizasyonumuza hiç düşünmeden 'evet' diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'e teşekkür ediyoruz. Burada bulunan dünyanın hemen her yerinden yabancı öğrencilerin Torbalı'dan Türkiye'ye ve Dünya'ya çok önemli bir mesaj verdiklerini düşünüyoruz. Bu mesaj barış, kardeşlik ve anlayış mesajıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'dan Dünyaya Hoşgörü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement