Torbalı, Düşük İşsizlik Oranıyla Dikkati Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Torbalı, Düşük İşsizlik Oranıyla Dikkati Çekiyor

Dünya çapında üretim yapan sanayi tesislerine sahip İzmir'in Torbalı ilçesi, TÜİK verilerine göre yüzde 3'lük işsizlik oranıyla bölgenin istihdamını önemli ölçüde katkı sağlıyor.

29.08.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya çapında üretim yapan sanayi tesislerine sahip İzmir'in Torbalı ilçesi, TÜİK verilerine göre yüzde 3'lük işsizlik oranıyla bölgenin istihdamını önemli ölçüde katkı sağlıyor.

Torbalı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre TÜİK verilerine göre mayıs ayında Türkiye'de yüzde 9,3 işsizlik oranı gerçekleşirken, Torbalı, yüzde 3 civarındaki işsizlik oranıyla dikkati çekiyor.

Sanayi ve tarım alanında gelişen ve Türkiye kurumlar vergisi sıralaması beşincisi Torbalı'da 40 bin sigortalı işçi, 13 bin de Bağ-Kur'lu çalışan bulunuyor.

Dünya çapında üretimle Ortadoğu, Afrika ülkeleri, Balkanlar ve Avrupa başta olmak üzere 150 ülkeye 26 farklı sektörde ihracat yapan ilçe, çevre il ve ilçedeki işsizlerin yoğun ilgi gösterdiği buluşma merkezi konumunda.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede tarım ve sanayinin bir arada geliştiğini, önceliklerinin toprak, hava, su gibi çevresel değerler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Son imar düzenlemeleri ile Torbalı'da 500 dolayında yeni fabrika için potansiyel alan oluşturduk. İlçemizde işsizlik sorunu çözülmüş durumda. Şu an 150 bin dolayında nüfusumuza karşılık  53 bin kayıtlı çalışanımız var. Bu şu anlama geliyor, her üç Torbalılıdan biri çalışıyor. Sadece çocuklar ve yaşlılarımız çalışmıyor. Üreten, çalışan, dayanışma içinde büyüyen bir ilçeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torbalı, Düşük İşsizlik Oranıyla Dikkati Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement