Torbalı Minibüsçüleri Özgecan İçin Ayaklandı - Son Dakika
Yerel

Torbalı Minibüsçüleri Özgecan İçin Ayaklandı

Torbalı Minibüsçüleri Özgecan İçin Ayaklandı

Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesine yönelik tepkiler dinmiyor.

18.02.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesine yönelik tepkiler dinmiyor. Ülkenin dört bir yanından Özgecan'ın katiline öfke yağarken, Torbalı Şehiriçi Minibüs Kooperatifi'nden de katil zanlısına tepki geldi. Şehiriçi minibüsçüleri, örnek bir davranışta bulunarak minibüslere Özgecan Aslan'ın fotoğrafının bulunduğu ve kadına şiddete hayır yazılı pankartlar astı. Tüm şehir içi minibüsleri, seferlerine Özgecan Aslan pankartı ile katıldı. Katil zanlısının bir minibüsçü olmasından dolayı utanç duyduklarını ifade eden minibüsçüler, pankarta 'Yolcumuz bizim namusumuzdur' yazısı ekleyerek örnek bir davranışta bulundu.

YOLCULARDAN TAKDİR TOPLADILAR

Şehiriçi minibüslerinden gelen örnek davranış, Torbalı halkından büyük taktir topladı. 'Kadına şiddete hayır' ve 'Yolcumuz bizim namusumuzdur' yazılı pankartı gören yolcular, minibüs şoförlerini tebrik ettiler. Cadde ve sokaklarda yürürken pankartlı minibüsleri gören vatandaşlar ise alkışlar ile destek oldu. Yolculardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Veysi Güner, yolcuların minibüsçüleri katil zanlısı ile bir tutmadıklarını ve kendilerine güvendiklerini dile getirdiklerini söyledi.

"GERÇEK MİNİBÜSÇÜ YOLCUSU CANINI KORUYAN KİŞİDİR"

Örnek uygulama ile ilgili açıklama yapan Torbalı Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Veysi Güner, "Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi, herkes gibi bizi de çok üzdü. Cinayetin bir minibüsçü tarafından işlenmesi ise utanç duymamıza neden oldu. Ancak biz o caniyi meslektaşımız olarak görmüyoruz. Gerçek minibüsçüler, yolcusunun namusunu kendi namusu olarak gören, yolcusunun can güvenliğini kendi can güvenliğinden üstün tutan kişilerdir. Çünkü biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz" ifadelerinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı Minibüsçüleri Özgecan İçin Ayaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement