Tören Alanına Çıkamayınca Donmuş Havuz Önünde Özçekim Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Tören Alanına Çıkamayınca Donmuş Havuz Önünde Özçekim Yaptılar

Erzurum'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan engelli vatandaşlar, çelenk bırakılan yere çıkamayınca donmuş süs havuzu önünde özçekim yaptı.

03.12.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan engelli vatandaşlar, çelenk bırakılan yere çıkamayınca donmuş süs havuzu önünde özçekim yaptı.

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğini, bu nedenle çaba harcadıklarını söyledi.

Atanamayan bin 500 engelli öğretmen için çalışmaları olduğunu ifade eden Ilıcalı, şöyle konuştu:

"Ben bugün çok sağlıklıyım, sağlamım, yarın ne olacağı belli değil. Engelli vatandaşların sorunlarını çözmemiz, engelleri ortadan kaldırmamız lazım. Bizim de geçtiğimiz hafta çorbada bir tuzumuz oldu. Atanamayan bin 500 engelli öğretmen Meclis'e gelmişlerdi. Onların durumunu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a bildirdim. O da sağ olsun, çok önemsedi ve talimatı verdi. İki gün önce de Meclis Genel Kurulu'nda tutanaklara geçirdim. Şubat ayında bin 500 engelli öğretmen atanacak. Bizim burada bir farkındalık oluşturmamız lazım."

-Battaniye ile soğuktan korundular

Program sürerken çelenk bırakılan yere çıkamayan bazı engelli vatandaşlar da, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle üşümemek için dizlerine battaniye örttü. Engelliler, donmuş süs havuzuna karşı vatandaşlar ve zabıta görevlileri ile özçekim de yaptı.

Bedensel engelli 16 yaşındaki Şayan Darabi, havanın soğuk olmasına rağmen arkadaşları ile burada toplandıklarını söyledi.

Programın yapıldığı alana çıkamadıkları için üzüldüğünü belirten Darabi, "Arkadaşlarla resim çekiyor, sosyal medyada paylaşıyoruz. Hava çok soğuk. Buna rağmen buradayız. Arkadaşlığımız ve dostluğumuz bizi ısıtıyor. Buz tutan havuzda güzel bir manzara oluşmuş, biz de fotoğraf çektik." dedi.

Tören Alanına Çıkamayınca Donmuş Havuz Önünde Özçekim Yaptılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tören Alanına Çıkamayınca Donmuş Havuz Önünde Özçekim Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement