Konyaspor Deplasmanda "Bakkal" ile Güldü - Son Dakika
Spor

Konyaspor Deplasmanda "Bakkal" ile Güldü

Konyaspor Deplasmanda "Bakkal" ile Güldü

Süper Lig'de çıktığı 14 deplasman maçında 10 puan toplayan Torku Konyaspor, bu puanlardan 9'unu Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı maçlarda kazandı.

08.04.2014 11:20  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 14 deplasman maçında 10 puan toplayan Torku Konyaspor, bu puanlardan 9'unu Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı maçlarda kazandı.

2013-2014 sezonuna takımı Süper Lig'e çıkaran Uğur Tütüneker ile başlayan Torku Konyaspor, Tütüneker yönetiminde tek deplasman puanını Gaziantepspor karşısındaki beraberlikle aldı. Takım, ligin ilk yarısında Tütüneker ile çıktığı Sivasspor, Elazığspor, Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Akhisar deplasmanlarından ise puansız döndü.

- Bakkal ile 7 maçta 9 puan

Kötü gidiş sonrası istifa eden Tütüneker'in ardından ligin 16. haftasında takımın başına geçen Mesut Bakkal, çıktığı ilk maçında deplasmanda Kayserispor'dan 1 puan aldı. Ardından, iyi oyuna rağmen Fenerbahçe deplasmanından eli boş dönen Konya ekibi, bir diğer İstanbul takımı Kasımpaşa'dan aldığı 3 puanla deplasmandaki ilk galibiyetini elde etti.

Daha sonra Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar, Kayseri Erciyesspor deplasmanından puansız döndü. Ardından Bursaspor ile karşılaşan yeşil-beyazlılar, bu takımı sahasında 2-1 yenerek ligdeki ikinci deplasman galibiyetine imza attı.

Hafta sonu Medical Park Antalyaspor ile önemli bir maça çıkan ve 1-1 berabere kalan teknik direktör Bakkal yönetimindeki Torku Konyaspor, böylece deplasmandaki 10'uncu puanını aldı. Kritik haftalara girilen ligde Torku Konyaspor, deplasmanda, Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor ile karşılaşacak.

- "Kavgacı bir yapımız yoktu"

Teknik direktör Mesut Bakkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uğur Tütüneker'in bu takımı şampiyon yaptığını ve kendisine de güzel bir ekip bıraktığını söyledi.

Takımın ilk başlarda deplasmanda puan alamamasının en büyük nedeninin dirençsiz oyun yapısı olduğunu ifade eden Bakkal, şunları kaydetti:

"Kavgacı bir yapımız yoktu. Bunu biraz ortaya çıkarmamız gerekiyordu. Benden önceki durumla ilgili pek konuşmam ama yaptığımız takviyelerle deplasmanda puan alacak bir takım olduğumuzu her zaman söyledik. Takımın iyi bir ön tarafı vardı. Bu bizim için bir avantajdı. Oyun ve pozisyon üretkenliğimiz açısından ön tarafımızın, Djalma, Gekas, Hleb ve Hasan Kabze'nin iyi oyunları deplasmanda kazanmamızı sağladı. Yani keyif vermeye başladık. İnsanların yanlış anlamasını istemiyorum diye bu cümleyi kuracağım. En azından yoldan geçen bir Konyalıya sorduğunuz zaman takımın ilk 11'ini sayıyor ve 'bu kadro oynar' diyebiliyor. Bu bizim için avantaj. En önemli konulardan bir tanesi de Konyaspor takımı toplama bir takım. Şu an sezon başında ve devre arasında yapılan transferlerle, yan yana daha 7 maç oynamamış oyuncuların olduğu takım. Bu takımdan çok büyük bir şey beklemek son derece yersiz ve yanlış diye düşünüyorum."

Oyuncuların en az 1-2 senede takım haline gelebildiğini belirten Bakkal, insanların kısa sürede çok büyük başarılar beklediklerini, bunu doğru bulmadığını dile getirdi.

Deplasmanda en çok Fenerbahçe maçını kazanmak istediğini ifade eden Bakkal, "O maçta iyi mücadeleye göre çok kötü goller yedik. Oynadığımız oyunun hakkını alamadık. Asıl üzüldüğüm; içerideki Elazığspor ve Gaziantep maçlarıydı. Onlardan birini kazansak şimdi çok daha farklı yerlerde olacaktık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Konyaspor Deplasmanda 'Bakkal' ile Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement