Torku Konyaspor - Galatasaray Maçının Ardından Ek2 - Son Dakika
Güncel

Torku Konyaspor - Galatasaray Maçının Ardından Ek2

Torku Konyaspor - Galatasaray Maçının Ardından Ek2

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takım arkadaşlarını kutlayarak basın toplantısına başladı.

14.12.2014 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takım arkadaşlarını kutlayarak basın toplantısına başladı.

Hamzaoğlu, Gerçekten inanılmaz bir özveri ile bugün maçın başından 5-0 oluncaya kadar son 15 dakikaya kadar müthiş bir mücadele örneği gösterdiler. Oylun disiplininden kopmadılar. Son 15 dakikada bizim için çok faydalı geçti. Hem takım olarak savunma yapma hem de yorgunken nasıl oynamamız gerektiği ile ilgili oldukça faydalı son 15 dakika oldu. Ama 5-0 oluncaya kadar oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele sonucunda bu yorgunluğun olması da çok doğal. Çünkü arka arkaya dördüncü maçına çıkan arkadaşlarımız var aralarında. Hepsini tebrik ediyorum dedi.

ZOR BİR DEPLASMANDAN KOLAY BİR SKORLA AYRILDIK

Maça iyi başladıklarını ve golü de erken bulduklarını anlatan Hamzaoğlu, Daha sonra oyun disiplininden kopmadan devam ettik. Aynı oyunumuzu sahaya yansıtmayı başardık. Arka arkaya goller geldi. Konyaspor bizim için aslında zor bir deplasmandı. İyi bir takım hücumda ve savunmada iyi oyuncuları var. Çok zor bir deplasmandan kolay bir skorla ayrıldık. Bundan sonraki maçında Konyaspor'a başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da biz aynı çıkışımızı daha da arttırarak sürdürmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bunu da başarırız diye konuştu.

BEN DE OYUNU KENARDA YAŞIYORUM

90 dakika boyunca oyunun içerisinde yer aldığı ve bunun oyunculara etki ettiği sorulan Hamzaoğlu, şöyle konuştu

Etki ediyordur mutlaka. Ben oyunu kenarda yaşıyorum. Onlarla bütünleşmek gerektiğine inanıyorum. Biz kenarda oturduğumuz yada sessiz kaldığımız zaman ister istemez bazı oyuncularımız biraz yürümeye başlıyorlar. Bizim oradan onlara en azından ismini seslenmemiz bile onlar için itici güç olabiliyor. Bu benim için önemli ve buna dikkat ediyorum

KALİTELİ OYUNCULARIMIZ VAR

Kadro tercihinin bu şekilde devam edip etmeyeceği de sorulan Hamza Hamzaoğlu, Bilemiyorum. Çünkü sadece oynayan bir 11'irimiz yok bizim. Geride kalan 11'de oynayabilecek kalitede oyuncularımız da mevcut. Ama şuanda herkesin formda olması, herkesin görev verildiğinde hazır durumda olması bizi mutlu ediyor. Ben sadece oynayanlara değil. Dışarda hem kulübede oturan hem de İstanbul'da bizi destekleyen diğer arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum

ÖZEL BİR ÇALIŞMA YAPMADIK

4 günlük süre içeride özel bir çalışma yapmadığı sorulan Hamzaoğlu, Özel bir çalışma yapmadık. Biz bundan sonra da göreceksiniz. Kazanırken de kaybederken de bizim belli bir çalışma anlayışımız var. Aynı şekilde devam ediyoruz. Yani oyuncularım 4 tane gol yedi diye hiçbir değişiklik olmadı. Ne yapmamız gerekiyorsa aynı şeyleri yapıyoruz. Her türlü şarta oyuncuları hazırlamaya gayret ediyoruz.

ŞAMPİYONLUĞA ADAYIZ

Taraftarların karşılaşma sonrası takımı tribüne çağırarak 'Bu takım bu sene şampiyon' tezahüratları hatırlatılan ve bu konuda görüyü sorulan Hamzaoğlu şunları söyledi

Diğer takımların olduğu kadar biz de şampiyonluğa adayız. En az onlar kadar da şansımız olduğunu düşünüyorum. Taraftarımızın buna inanmış olması da bizi ayrıca sevindiriyor. Çünkü biz ayrılmaz bir parçayız. Bizler yöneticilerimiz, taraftarlarımız, oyuncularımız ve çalışanlarımız ayrılmaz bir bütünüz. Bu bütün hep birlikte olduğu zaman zaten başarılar gelir. Onlar da bizi destekleme başladılar. Bu bizi çok sevindiriyor. İnşallah bundan sonra da hem iyi hem de kötü günümüzde yanımızda olurlar. Çünkü biz üzüntüyü de, coşkuyu da, sevgiyi de onlarla yaşamaktan mutlu oluyoruz. Kendilerine bizlere inandıkları için teşekkür ediyorum.

BU ŞEKİLDE KAYBETMEK AĞIR

TORKU Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç öncesi düşündüklerinin tamamen tersinde geçen bir karşılaşma olduğunu belirterek, bu şekilde kaybetmenin ağır olduğunu söyledi. Kocaman, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi takımlara karşı kazanmak ne kadar sürpriz değilse kaybetmekte o kadar sürpriz değil. Ancak bu şekilde kaybetmek hakikaten ağır. Skor kolay kabul edilecek, hazmedilecek, sonuç itibariyle de beklediğimiz bir skor değildi. 3 puan kaybetmek onun ötesinde skordan dolayı ve bundan da öte stat açıldığından beri ilk defa kendi adımıza ve Konyaspor adına stadı doldurmayı başardığımız bir maçta bu kadar güzel seyirciye çok da gzel destek verdikleri halde iyi bir skor ile açılış yapamadık. Kaybettiğimiz 3 puan kadar üzüntü verici şeylerden birsi bu oldu. Bu anlamda çok üzgünüm. diye konuştu.

OYUNDAN DÜŞTÜK

Yedikleri goller sonrası oyundan düştüklerini belirten Kocaman şöyle konuştu

Maçın geneline bakıldığı zaman Galatasaray da tarihin en yüzdeli maçlarından bir tanesini oynadı. İlk pozisyon gol, hem arkasından ikinci pozisyon gol, hemen arkasından gelen ayağımızdaki topu rakibe vermemizle beraber gelen golden sonra tamamen demoralize olduk. Çünkü maç öncesinde beklediklerimiz yapabileceklerimiz gücümüz doğrultusundaki hiç bir şey gerçekleşmeyince biranda arka arkaya pozisyonların golle sonuçlanmasıyla oyundan düştük. Ondan sonrası artık Galatasaray'ın tamamen kontrolü ve kendi istedikleri şekilde oyunu götürmesiyle gerçekleşti.

YARSUVAT HAMZA HOCANIN ELİNİN DEĞDİĞİNİ GÖRDÜK

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ise, Sonuçtan takım olarak, kulüp olarak, idareciler olarak memnunuz. Uzun zamandır hasretini çektiğimiz bir galibiyet aldık. Konyaspor'da iyi bir takım oda elinden geleni yaptı. Bizde Hamza hocanın elinin dediğini gördük takıma. Aynı takım, aynı futbolcular ama aynı futbol değil. Daha değişik bir futbol oynadılar. Yenilsek bile böyle futbol oynadığımız zaman yine seviniriz dedi.

Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın 3 oyuncunun gideceğini açıkladığının hatırlatılması üzerine Yarsuvat, transfer konusunda hiç bir şey söylemeyeceğini belirtti. Hamit Altıntop'un golünün hatırlatılması üzerine Yarsuvat, Hamit'in gollerini özlemiştim. Çok memnunum. Takıma adapte oldu. Hastalığı geçti artık dedi.

Basketbol takımının dağılmak üzere olduğu sorusu üzerine Yarsuvat, Ayrılacaklar mı, kalacaklar mı nereye gidecekler böyle bir şey yok. Bize intikal etmiş bir şey yok diye konuştu.

Yarsuvat, Konya Büyükşehir Torku Arena'yı da beğendiğini belirtti.

'DERBİ MAÇI KONYA'DA OYNAMIZI GEREKTİREN BİR NEDEN YOK'

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst ise, Karşılaşma 5-0'lık net bir galibiyet. Ondan önce birbirleriyle yardımlaşan ve birbirlerinin eksiklerini kapatan takım için oynayan bir takım vardı. Esas olan bu oyunu önümüzdeki maçlara, galibiyetlere taşımaktır dedi.

Beşiktaş- Galatasaray derbi maçının Konya'da oynanıp oynanmayacağı sorusu üzerine Dürüst, Derbiyi burada oynamamıza sebep yok. Beşiktaş UEFA maçını kendi stadında oynadı. Orada sıkıntı yaşanırsa biz yardımcı oluruz demiştik. Bir sıkıntı yok. Dolayısıyla burada oynamamızı gerektiren bir neden yok diye konuştu.

YASİN ÖZTEKİN BEN GALATASARAYIN OYUNCUSUYUM

Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin Yeni bir hocamız geldi. İyi ki geldi. Bundan sonra bizim için önemli iş başladı. Takım olmaya başladık. Antrenmanda da bir birimize kenetleniyoruz. Bu da maça yansıyor. Bugünde çok iyi oynadık. 5-0 yendik ama oyun daha öncekilerden daha iyiydi dedi.

Karabükspor'a gönderileceği yönündeki sorusu üzerine Yasin Öztekin, Bana kimse bir şey demedi. Ben Galatasaray'ın oyuncusuyum. Ben buraya çok fedakarlık yaparak geldim. Burada başarılı olmak istiyorum. Hiç bir zaman gitmeyi düşünmedim. Bundan sonra da gitmeyeceğim diye konuştu.

ALBAYRAK, HAMZA HOCA İLE GALATASARAY İYİ BİR ÇIKIŞ YAKALADI

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Konya halkına, Konya tribünlerine teşekkür ediyorum. Muhteşem bir taraftar vardı. Çıkışta olan bir Konyaspor vardı. Güzel bir futbol oynadık ve kazandık. Futbolcularımıza, taraftarımız herkese teşekkür ediyorum. Konyaspor'un çıkışını biliyorduk. Galatasaray ise Hamza hocayla iyi bir çıkış yakaladı. Birden bire takım koşmaya, daha fazla pas yapmaya daha fazla gol pozisyonuna girmeye başladı. Bugünde gördünüz 5-0'lık çok bir net pozisyon yakaladı dedi.

Albayrak, dün Mevlana'yı anma törenlerine katıldığını ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettiğini belirterek, Kendimizi kuş gibi hissediyorum. Çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Torku Konyaspor - Galatasaray Maçının Ardından Ek2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement