Torosları Yeşertecek İşçiler Kura ile Belirlendi - Son Dakika
Yerel

Torosları Yeşertecek İşçiler Kura ile Belirlendi

Torosları Yeşertecek İşçiler Kura ile Belirlendi

İşkur'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, orman müdürlüklerinde 6 ay süreyle istihdam edilecek işçiler kura ile belirlendi.

30.03.2015 13:44  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşkur'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, orman müdürlüklerinde 6 ay süreyle istihdam edilecek işçiler kura ile belirlendi.

Mersin'in Erdemli ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışacak 300 işçi için, kurumun bahçesinde noter huzurunda çekiliş yapıldı.

484 kişinin katıldığı kurada, ismi okunan ve daha önce işsiz olduklarını ifade eden kadınlar büyük heyecan yaşadı. Ormancılık faaliyetlerinde çalışacak olan işçiler, yörede orman sahalarının geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Çekiliş öncesinde bir konuşma yapan Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Türkiye genelinde, İşkur bünyesinde, 120 bin kişilik işçi alımı yapılacak. Bunlardan 300'ü de işletme müdürlüğümüz tarafından istihdam edilecek" dedi.

İşçi adaylarına seslenen Akduman, "Ormancılık faaliyetlerinde sizleri işlendireceğiz. Erdemli'de ormanlarımızın geliştirilmesine, artırılmasına sizlerin de katkısı olacak" diye konuştu.

Kurada ismi okunan bir çocuk annesi Şevide Aksay, heyecanlı olduğunu belirterek, "Annemin yanında kalıyorum. Bir kızım var. Şimdi sigortam da ödenince iyi olacak. Kızıma bakmak zorundayım. Bu iş bizim için iyi oldu" dedi.

3 çocuk annesi Elif Tay ise "Narenciye bahçelerinde çalışıyordum. Devletimiz bize iş imkanı sundu. Sigortamız olacak İnşallah. Allah izin verirse çocuklarımıza bir ekmek kapısı" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torosları Yeşertecek İşçiler Kura ile Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement