Tortum'a Ekolojik Pazar ve Hobi Bahçeleri - Son Dakika
Güncel

Tortum'a Ekolojik Pazar ve Hobi Bahçeleri

Tortum\'a Ekolojik Pazar ve Hobi Bahçeleri

Erzurum'un Tortum İlçesi'ne 2015 Yılı Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programı (YKA) kapsamında ekolojik pazar ve hobi bahçeleri kurulacak.

14.06.2015 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Tortum İlçesi'ne 2015 Yılı Yerel Kapasitenin Artırılması Mali Destek Programı (YKA) kapsamında ekolojik pazar ve hobi bahçeleri kurulacak.

Tortum Belediyesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen YKA kapsamında, Çoruh Vadisi'nin önemli kollarından biri olan Tortum'da ekolojik pazar, içerisinde bungalov evlerin yer alacağı hobi bahçelerin kurulması için çalışmalar başlatıldı. Erzurum'dan 50 kilometre ötedeki Tortum'a gidenler ilçeden hobi bahçelerine bisikletle ulaşacak ve hafta sonlarını doğal ortamda geçirecek. Projenin önümüzdeki yılın Mart ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Tortum'un doğal güzelliği ve zenginliğin korunması ile doğa turizminin geşimesi için önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Çoruh Vadisi'ndeki ekolojik tarım ve kırsal turizm alt yapısına destek verdiklerini vurgulayan Hasan Çakmak şöyle dedi:

"Tortum, geçmişte Erzurum'un meyve ve sebze ambarı olarak bilinirdi. Bu proje ile Tortum'da özellikle kadın istihdamını geliştirecek ve Tortum'da yaşayanların büyük kentlere göçünü azaltacak örnek bir uygulama gerçekleştirecek. Gelecekte uygulayacağımız diğer tarım ve turizm odaklı projeler için de başlangıç yapacağız."

'FLORA VE FAUNA ZENGİNLİĞİ'

Proje danışmanı Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faris Karahan ise Çoruh Vadisi'ninin öneminin 2007 yılında Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi (DATUR) ile başladığını belirterek şunları söyledi:

"KUDAKA tarafından sağlanan teknik destek, doğrudan faaliyet desteği ve mali destek programı ile tarım ve turizm odaklı bazı projeler uygulanıyor. Batı Kafkasya Ekolojik Bölgesi içinde yer alan Çoruh Vadisi Tortum ilçesi,.özellikle meyve ve sebze üretimine dayalı geleneksel tarım kültürleri, flora ve fauna zenginliğine sahip. Ayrıca Tortum Çayı ve jeolojik formasyonlarla ilgi ülkemizin ilgi çekici vadilerinden biri olarak Tortum'un kırsal turizmin geliştirilmesi çok önemli."

MART 2016'DA TAMAMLANACAK

Proje koordinatörü Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Süreyya Temel ise projenin çevre dostu bir uygulama olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Tortum'un Ekolojik Pazarı ve Hobi Bahçeleri Projesi kapsamında Erzurum'dan aileler ile hafta sonlarını Tortum Hobi Bahçesinde geçirmek isteyenler için bungalov evler kurulacak. Tortum ilçe merkezi ile hobi bahçeleri arasında bisikletle ulaşım imkanı sunulacak. Projenin 2016 Mart ayına kadar tamamlanması planlanıyor." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tortum'a Ekolojik Pazar ve Hobi Bahçeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement