Torunları Şehit Dedelerini Yad Etti - Son Dakika
Güncel

Torunları Şehit Dedelerini Yad Etti

Giresun’dan yola çıkan ve 2 alay gönüllü askerle vatanı savunurken Afyon’da şehit düşen Giresunlu kahramanların torunları, atalarını Afyon’daki şehitlikte yad etti.

30.08.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'dan yola çıkan ve 2 alay gönüllü askerle vatanı savunurken Afyon'da şehit düşen Giresunlu kahramanların torunları, atalarını Afyon'daki şehitlikte yad etti.

Vatan savunmasına Giresun'dan katılan 42. ve 47. gönüllü alaylarından Topal Osman emrindeki 47. alayın Afyon Dedesivri tepesinde verdiği 14 şehit, Afyon'un İscehisar ilçesindeki Giresun Şehitliği'nde her yıl, başta Giresun ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her yerinden gelen ziyaretçiler tarafından anılıyor. Bu yıl da Giresunlu şehitler muhteşem bir etkinlikle anıldı. Başta İstanbul, Bursa ve Giresun'dan olmak üzere yurdun dört bir yanından gelen binlerce Giresunlu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde bulunan Giresun Şehitliği'nde buluştu. Giresun Federasyonu'nun girişimleriyle ve Giresunluların katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

GİRESUNLU ÇOCUKLARDAN ŞEHİT DEDELERİNE MEKTUP

"Giresun Uşakları Şehitleriyle Buluşuyor" temasıyla gerçekleştirilen programda protokol konuşmalarının ardından, şehitlere hatim bağışı, Giresunlu çocuklardan şehit dedelerine mektup, Kur'an tilaveti, ünlü naatçılar ve mevlithanlar tarafından istiklal şiirleri ve ağıt okumaları gibi etkinlikler yer aldı. Ayrıca zamanın ruhunu gençlere doğru ve kapsamlı biçimde aktarmayı hedefleyen 'gençlerimiz nöbette' sloganıyla, gönüllü gençler silah kuşanıp şehitlerin giydiği abazıpkaları giyerek her bir şehit başında nöbet tuttu. Gece de meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra abazıpkalı gençlerin, düşmanla göğüs göğüse mücadeleyi ve şehit olunan anları konu alan bir dramayı da sahneledi. Tiyatral gösteride oldukça duygusal anlar yaşandı.

"GİRESUNLULAR FEDAKARDIR"

Afyonkarahisar'daki etkinliğe katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı konuşmada, "Giresunlular fedakardır. Giresunluların gönüllü olarak Afyon'a gelerek savaşması, vatan için şehit olması fedakarlığın en zinde örneklerinden bir tanesidir. Biz, büyük fedakarlık yapan atalarımızın, dedelerimizin hatıralarını anmak, günümüze yeni duygular ve düşünceler aktarmak adına buradayız. Giresun şehitliği olması, bir şehrin şehitliği olması aslında üzüntü verici gibi ama bir o kadar da gurur verici. Bu, Giresun insanının memleketin korunmasında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Biz Afyon'daki şehitliğimizle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki en önemli yapı taşlarından olduğumuzu tescillemiş oluyoruz" dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, Giresun Şehitliği'nin yapılan çalışmalar sonrasında bu sene ziyaretçilerini yeni çehresiyle karşıladığını belirterek, "Yaptığımız girişimler sonuç vermiş; yol, otopark, mescit, şadırvan, tuvalet, elektrik gibi bir kısım ihtiyaçlar tamamlanmıştır. Fındık mevsimi olmasına rağmen Giresun merkez ve ilçelerinden etkinliğimize yoğun ilgi var. Giresun'dan 10'lu, 15'li, hatta 50'şerli guruplar halinde gelen hemşehrilerimiz var. Ülkemizde son günlerde yaşadığımız olayları ve verdiğimiz şehitleri de düşündüğümüzde bu duyarlılık bizi çok mutlu ediyor. Asker kaçaklarına da çok rastlanan milli mücadele yıllarında iki gönüllü alay çıkarmış Giresun yeri ve zamanı geldiğinde daima kendine yakışanı yapmıştır. Bugün tarihten günümüze tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bu etkinlik Giresun Federasyonu'nun değil tüm Giresunluların etkinliğidir. Katkı veren tüm kişilere, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Afyonkarahisar'daki etkinliğe Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Giresunlu vatandaşlar katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Torunları Şehit Dedelerini Yad Etti - Son Dakika


Advertisement