Torunu Down Sendromlu Milletvekilinin Gazze Hassasiyeti - Son Dakika
Yerel

Torunu Down Sendromlu Milletvekilinin Gazze Hassasiyeti

Torunu Down Sendromlu Milletvekilinin Gazze Hassasiyeti

Hiranur Melek adında 1.5 yaşında down sendromlu torunu olan Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, İsrail'in Gazze saldırılarında yaşamını yitiren çocukları görünce yüreği burkuluyor, büyük üzüntü yaşıyor Ünüvar: "Biz kendi bir tane down sendromlu bebeğimiz için yüreğimiz titrerken, onu hayata bağlamaya çalışırken, sağlıklı çocuklar oyun oynarken, denize girerken, evine ekmek götürken veya uyurken hayatını kaybediyor.

30.07.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torunu down sendromlu olan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren çocukları görünce büyük üzüntü yaşıyor. Ünüvar, uluslararası örgütlerin, BM'nin veto yetkisi olan ülkelerin mutlaka devreye girmesi gerektiğini aksi halde Gazze'de yaşayan 600 bin masum insanın ölümle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı (AA) Adana Bölge Müdürlüğüne bayram ziyaretinde bulunan ve Bölge Müdürü İsa Sansar ile bir süre görüşen Ünüvar, burada İsrail'in Gazze'ye saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'de tüm dünyada yaşayan ehli vicdan sahibi herkesi derin üzüntüye boğan katliamın uygulandığını belirten Ünüvar, kentin İsrail tarafından kara, hava ve denizden ablukaya alındığı gibi Mısır'daki Refah Sınır kapısının kapanmasıyla 600 bin Gazzelinin İsrail'in her noktada vahşi bir saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Ünüvar, şunları söyledi:

"Deniz kıyısında oynayan çocuklar hayatını kaybediyor. BM'nin okuluna, hastanelere bomba isabet ediyor. Maalesef neredeyse Türkiye dışında da Gazze için sesini çıkaran kimse de yok. BM, sözüm ona birtakım cılız açıklamalarla olayı geçiştirmeye çalışıyor ama orada hepimizin yüreğini burkan yaşlı, kadın, çocuk demeden vahşi bir katliam uygulanıyor."

Ünüvar, en ağır savaşlarda dahi yaşlı, kadın ve çocukların savaştan mağdur olmaması için mümkün olduğunca savaşın dışında tutulduğunu ancak Gazze'de hiç böyle bir ayrım olmadığını kaydetti.

Dünyanın bir an önce kendine gelip bu konuya müdahale etmesi gerektiğini ifade eder Ünüvar, "Türkiye elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor ama Türkiye'nin de imkanları belli. Mutlaka uluslararası örgütlerin, BM'nin veto yetkisi olan ülkelerin devreye girmesi gerekiyor. Aksi halde Gazze'de yaşayan 600 bin masum insan ölümle karşı karşıya" dedi.

Down sendromlu Hiranur Melek ve Gazzeli çocuklar

Hiranur Melek adında 1.5 yaşında down sendromlu torunu olduğunu, engelli her bireyin toplumla entegre olması gerektiği düşüncesiyle torunu hakkındaki haberleri sık sık kamuoyuyla paylaştığını kaydeden Ünüvar, Gazze'de şehit edilen çocukları görünce yüreğinin burkulduğunu belirtti.

Ünüvar, şöyle devam etti:

"Biz kendi bir tane down sendromlu bebeğimiz için yüreğimiz titrerken, onu hayata bağlamaya çalışırken, sağlıklı çocuklar oyun oynarken, denize girerken, evine ekmek götürürken veya uyurken hayatını kaybediyor. Gerçekten çok dramatik bir tablo. Üzülmemek elde değil. Oradaki görüntüleri gördükçe kahroluyoruz. Sıra sıra bebelerin dizildiğini, yavrucakların hayatını kaybettiği...

Bazen bir çocuk, babası şehit olmuş onun başında, bazen çocuk şehit olmuş babası, annesi başında ağlıyor. Empati yaptığımız zaman hakikaten dayanılması çok güç bir durum. Allah onlara kolaylık versin. Bizler buradan onların acısını paylaşmaya çalışıyoruz. Bayram yapmaya çalışıyoruz ama çok da buruk bir bayram yapıyoruz. Orada bizim kardeşlerimiz hayatlarını kaybediyor. Masum, hiçbir şeyden haberleri olmayan çocuklarımızın hayatını kaybetmesine gerçekten derin bir üzüntü duyuyoruz."

"Umarım AA'nın duyarlılığı tüm dünya medyası için de örnek teşkil eder"

Necdet Ünüvar, Gazze'de AA bürosunun da saldırıya uğradığını belirterek "AA'ya da geçmiş olsun diyoruz. Bu, İsrail'in aslında hiçbir şeyi ayırt etmeden körlemesine saldırdığına da gösteriyor" diye konuştu.

AA'nın özellikle Suriye'de sistematik olarak işkenceye uğrayıp katledilmiş kişileri konu edinen fotoğrafları dünya kamuoyuyla paylaşmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Ünüvar, şöyle devam etti:

"Bu görüntülerin dünyaya yansıması şu anlama geliyor; 'Katil diktatörler eninde sonunda foyalarınız ortaya çıkar ve bugün AA, yarın bir başka ajans dünya kamuoyuyla paylaşır ve siz de hem tarih, hem insanlık önünde kendinizi suçlu hissedersiniz' düşüncesini oluşturmaktır. Bu sosyal bir noktadır. Çok ciddi bir habercilik olmasının ötesinde bu nevi zalimce kendi halkına hunharca katliama girişen liderler için de bir uyarı niteliğindedir.

Yarın Gazze'yle ilgili de belki böyle görüntüler ortaya çıkacak. O yüzden AA'nın canını dişine takarak muhabirlerini o alana göndermiş olmasını ve onların geçtikleri haber, fotoğraf ve görüntüleri dünya kamuoyuyla paylaşmasını çok büyük bir takdirle karşılıyorum. Umuyorum ki AA'nın duyarlılığı tüm dünya medyası için de örnek teşkil eder. O sebeple AA'nın yurt içi ve dışındaki başarılı çalışmalarını büyük bir takdirle karşılıyorum ve onlara insanlık adına teşekkür ediyorum."

Ziyarette İsa Sansar da AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk öncülüğünde başlatılan 100. yıl vizyonu ve atılımlar hakkında bilgi verdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torunu Down Sendromlu Milletvekilinin Gazze Hassasiyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement