Tosca Operası Prömiyer Yaptı - Son Dakika
Kültür Sanat

Tosca Operası Prömiyer Yaptı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Operadan görüntüler Tosca operası Samsun'da prömiyer yaptı Samsun Devlet Opera ve Balesi, İtalyan besteci Puccini'ni Tosca operasını Samsunlu sanatseverlerle buluşturdu Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) İtalyan besteci Giacomo Puccini'ni Tosca operasını, Samsunlu sanatseverlerle buluşturdu.

22.04.2016 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Operadan görüntüler Tosca operası Samsun'da prömiyer yaptı

Samsun Devlet Opera ve Balesi, İtalyan besteci Puccini'ni Tosca operasını Samsunlu sanatseverlerle buluşturdu

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) İtalyan besteci Giacomo Puccini'ni Tosca operasını, Samsunlu sanatseverlerle buluşturdu.

Prömiyeri yapılan 3 perdelik Tosca operasının orkestra şefliğini Lorenzo Castriota, Koro şefliğini ise Mikhail Iskrov'un üstleniyor. Eser, Haldun Özörten'in rejisiyle sahnelendi. Tosca' nın dekor tasarımı Nihat Kahraman'a kostümleri Nursun Ünlü'ye, ışık düzeni ise Oğuz Murat Yılmaz'a ait.

Aşk, özgürlük ve vatan uğruna pek çok tehlikeyi göze alan Tosca Cavaradossi ve Angelotti'nin hikayesini Napolyon zamanındaki Roma'nın tarihsel ve politik fonunda ele alan operada, Tosca'yı Elif Demir, Mine Kurtoğlu ve Seda Ortaç, Mario Cavaradossi'yi Lorenzo M. Arranz, Ari Edirne ve Özer Öndeş, Baron Scarpia'yı Tamer Peker ve Erhan Tekinmirza, Cesare Angelotti'yi Sabri Doğan Çapanoğlu ve Cüneyt Erdoğan, zangoçu Şahan Gürkan ve Umur Sevim, Spoletta'yı Cumhur İbili ve Gürkan Sezgin, jandarmayı Eray Dönmez, gardiyanı Ali İbrahim Tuluk, çoban çocuğu ise Beste Berk canlandırıyor.

SAMDOB'un bu sezondaki son prömiyer eseri olan Tosca, 23 ve 25 Nisan'da da birer gün arayla toplam 3 temsil yapacak.

Tosca Operası Prömiyer Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tosca Operası Prömiyer Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement