Tosya'da 1100 Kuran Kursu Öğrencisi Şenlik Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tosya'da 1100 Kuran Kursu Öğrencisi Şenlik Yaptı

Tosya\'da 1100 Kuran Kursu Öğrencisi Şenlik Yaptı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde İlçe müftülüğü tarafından organize edilen 2015 yaz kursları final programı çerçevesinde üçolukları mesire yerinde şenlik programı düzenlendi.

14.08.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde İlçe müftülüğü tarafından organize edilen 2015 yaz kursları final programı çerçevesinde üçolukları mesire yerinde şenlik programı düzenlendi.

Programa Tosya köy ve merkezindeki yaz döneminde kuran kurslarında ve camilerde açılan kurslara katılan tüm kursiyerler katıldı. Şenlik programına 1100 öğrenci ve din görevlisi eğitmen katıldı. Velilerinde yoğun ilgi duyduğu program piknik sahasında çeşit çeşit etkinliklerle ve müsabakalarla düzenlendi. Yapılan etkinlik ve yarışmalara verilen kısa öğlen arasında öğrencilere yemek ikramı yapıldı. Yapılan bu çalışmayı çok önemsediğini söyleyen İlçe müftüsü Basri Bektaş açılış konuşmasında şunları söyledi "Üniversitelerde anfi tabir edilen toplu derslerin yapıldığı büyük sınıflar olur. İşte bizler bu gün bu güzelim tabiat içinde büyük tabiat ayetleri ile büyük bin kişilik sınıfta ders yapacağız. Tabiatın çiçekleri cami çiçekleri ile buluştu. Bu gün burada olmaktan bu kuran bülbülleri arasında bulunmaktan dolayı rabbimize hamdediyoruz. Bu nimetinden dolayı şükrediyoruz. Gelecek sene inşallah bu programı daha geniş mekanda binlerce kişi ile ve daha profesyonel bir organize ile icra etmeyi düşünüyoruz. Rabbim nasip ederse güzellikleri yapmak için azmettik, karar kıldık, şimdiden niyet ettik. Çalışmak bizden muvaffakiyet Allah'tandır. İnayetini istiyoruz" dedi. Konuşma sonrasından müftü Bektaş tüm hocalara velilere teşekkür etti. Şenlikler kursiyer öğrencilerin toplu ilahi korusu ve sonrasında toplu namazı kılınması ile skeçler ve temsillemeler, yarışmalarla sona erdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tosya'da 1100 Kuran Kursu Öğrencisi Şenlik Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement