Tosya'da Model Uçak Kursu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tosya'da Model Uçak Kursu Açıldı

Tosya\'da Model Uçak Kursu Açıldı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle model uçak kursu açıldı.

30.12.2016 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle model uçak kursu açıldı.

Türk Hava Kurumu Tosya Şube Başkan Yardımcısı Ali Oruçöz, gazetecilere yaptığı açıklamada,Tosya İlkokulu'nda model uçak kursu açıldığını söyledi.

Çocuklara havacılığı sevdirmek için bu tür kursların açıldığını belirten Oruçöz, şunları söyledi:

"Tosya'da 2016 yılında milli eğitim müdürlüğü ile açtığımız 3 kursta 60 öğrenciye model uçak kursu verdik. Tamamen ücretsiz olan kurslarımızda bütün masraflar Türk Hava Kurumu tarafından karşılanmaktadır. THK'yi ve havacılığı sevdirmek, öğrencilerin havacılık bilgilerinin gelişmesini sağlamak ve öğrencilerin el becerileri ile yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen kurslarımız yoğun ilgi görüyor.Daha önceden Tosya'da görev yapan bir öğretmen arkadaşımız, şu anda Medine'de öğretmenlik yapıyor. Bizden Medine'de kurs açmak için 50 adet model uçak istedi. Kendisine gönderdiğimiz model uçaklarla orada da kurs açtık. İnşallah bu kurslarımıza 2017 yılında da devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tosya'da Model Uçak Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.


Advertisement