Tosya'da Ormancılık Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Tosya'da Ormancılık Haftası Kutlandı

Tosya\'da Ormancılık Haftası Kutlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

25.03.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Tosya İlkokulu'nda düzenlenen kutlama etkinliğine Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, okul müdürleri, öğretmenler, Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması Tosya İlkokulu Müdürü Tahsin Uskan tarafından yapıldı. Konuşmasına hoş geldiniz dileklerini ileterek başlayan Uskan, Dünya Ormancılık Haftası kutlama programının okullarında kutlandığını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan da konuşmasında, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası, orman varlığını önemi, erozyonla mücadele, çölleşme, iklim değişimi ve buna benzer sorunların hatırlatılması ve vurgulanması amacıyla kutlanmaktadır. Ormanlar ülkelerin doğal güzellikleri temiz havanın ve suyun tutulduğu, depolandığı ve diğer canlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği çok yönlü faydaları olan kaynaklardır. Bütün bu akla sığmayan görünmeyen faydalarının yanında ekonomik olarak da bir ülkenin temel kaynaklarındandır. Sahip olduğumuz bu kaynakların korunması geliştirilmesi ve ülkemize kazandırılması noktasında her bireye önemli görevler düşmektedir" dedi.

Aydoğan, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde 400 hektar, 2015 yılında da şimdiye kadar 485 hektar alanın ağaçlandırılarak halen bu çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin ve protokol üyeleri tarafından okul bahçesine ağaç dikildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tosya'da Ormancılık Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement