Tosya Pirinci 4-6 Lira Arasında Alıcı Buldu - Son Dakika
Güncel

Tosya Pirinci 4-6 Lira Arasında Alıcı Buldu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde pazartesi günleri kurulan pirinç pazarında pirinç çeşitlerinin kilosu 4 ila 6 lira arasında alıcı buldu.

25.01.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde pazartesi günleri kurulan pirinç pazarında pirinç çeşitlerinin kilosu 4 ila 6 lira arasında alıcı buldu.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya pirincinin aranılan bir çeşit olduğunu söyledi.

Tosya pirincinin Ilgaz Dağları'ndan gelen kar suyu ile yetişmesinin diğer pirinçlere göre bir farklılık oluşturduğunu anlatan Akdiken, "Bilimsel olarak ispatlanan bu özelliğe bir de topraklarımızın farklı yapısı eklendiğinde, pirinçlerimizin lezzeti kendine has bir hal alıyor. İlçemizin uluslararası D-100 karayolu kenarında yer alması, pirincimizin tanınmasına çok büyük katkılar sağlıyor. İlçemizde Pazartesi günleri kurulan pirinç pazarına, pirinç almak için bir çok kişi gelir ve neredeyse bölgede pirinç fiyatları burada belirlenir. Yerli yabancı bir çok turistin de uğradığı pazarımızda, bu hafta,Yaşar ve Osmancık pirinç çeşitleri 4-4,5 liraya, Tosya has Sarıkılçık pirinci ise 6 liraya alıcı buluyor" dedi.

Akdiken, Tosya dışında, Tosya pirinci diye başka çeşit pirinçlerin satıldığını belirterek, tüketicilerin dikkatli olmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tosya Pirinci 4-6 Lira Arasında Alıcı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement