Tosya Pirinci Tarım Kredi Kooperatiflerince Ülke Genelince Satılacak - Son Dakika
Yerel

Tosya Pirinci Tarım Kredi Kooperatiflerince Ülke Genelince Satılacak

Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Nurbay Kırmızıtaş, girişimlerinin sonucunda Tosya pirincinin Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin 81 ilde bulunan bin 600 şubesinde satışına başlandığını bildirdi.

27.11.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Nurbay Kırmızıtaş, girişimlerinin sonucunda Tosya pirincinin Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin 81 ilde bulunan bin 600 şubesinde satışına başlandığını bildirdi.

Kırmızıtaş, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Tosya pirincinin kendine özgü lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Bunu yaygınlaştırmak amacıyla bazı çalışmalar yapıldığını aktaran Kırmızıtaş, Tosya pirincinin Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin 81 ilde bulunan bin 600 şubesinde satışına başlandığını belirtti.

Tosya Belediye Başkanı Şahin ise Tosya pirincini direkt üreticiden alınarak tüketiciyle buluşturulmasının hem üretici hem de tüketiciyi çok memnun edeceğini dile getirdi.

Yeni uygulamayla ürününü değerinde satamayıp üretimden vazgeçmiş çiftçilerin tekrar pirinç ekimine başlayacaklarına inandığını vurgulayan Şahin, "Tosya pirincinin satış ağında önemli ölçüde genişleme olacağı düşünüldüğünde, ilçemizde pirinç ekilen alanların eskisi gibi 30 bin dekar seviyelerine çıkacağına inanıyorum. Türkiye'nin en doğusundan en batısına kadar olan alandaki tüm şubelerinizde Tosya pirincinin satışına imkan sağladığınız için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya Pirinci Tarım Kredi Kooperatiflerince Ülke Genelince Satılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement