Tosya Ziraat Odası Başkanı Akdiken Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tosya Ziraat Odası Başkanı Akdiken Açıklaması

Tosya Ziraat Odası Başkanı Akdiken Açıklaması

"Tosya pirincine yerel tohum desteği istiyoruz"

25.09.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Tosya pirincine yerel tohum desteği istediklerini söyledi.

Akdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü Tosya pirincinin yetiştirildiği ilçede, çiftçilere yapılan tohum desteğinde yerel çeşitlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

İlçede pirinç üretimiyle binlerce kişinin geçimini sağladığını vurgulayan Akdiken, "Her yıl farklılık göstermekle birlikte ilçemizde ortalama yılda 7 bin ton civarında çeltik hasadı gerçekleştiriyoruz. Yetiştirilen bu pirinç çeşitlerinin başında, sarıkılçık olmak üzere yerel çeşitler gelmektedir" dedi.

"Tosya pirincine yerel tohum desteği istiyoruz" diyen Akdiken, şöyle konuştu:

"Tosya pirincini diğer pirinçlerden ayıran özelliğin kalitesi ve daha sağlıklı olmasıdır. Üniversitelerde bilimsel olarak yapılan araştırmalarda, 100 miligram normal pirinçte ki karbonhidrat oranının yüzde 79 ila 80'ler de olduğu ifade edilirken, insan sağlığına fazlası zararlı olan  karbonhidratın Tosya'ya has sarıkılçık pirincinde yüzde 25 ile 30'lar seviyesinde olduğu bilimsel raporlarla açıklanmıştır. Mahreç çalışması yaptığımız sarıkılçık pirincinin daha yaygın olarak üretilmesi için, İl Özel İdaresi tarafından çiftçiye dağıtılan tohum desteğinin daha çok yerel çeşitler üzerinden yapılmasını istiyoruz." - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya Ziraat Odası Başkanı Akdiken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement