Toyota, 480 Km Mesafeli Hidrojenli Araba Üretecek - Son Dakika
Teknoloji

Toyota, 480 Km Mesafeli Hidrojenli Araba Üretecek

Toyota, 480 Km Mesafeli Hidrojenli Araba Üretecek

Otomotivde bir devrim gerçekleştirmek isteyen Toyota, hidrojenle çalışan yakıt hücreli arabası Mirai'nin büyük bir tanıtımını yaptı.

23.11.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomotivde bir devrim gerçekleştirmek isteyen Toyota, hidrojenle çalışan yakıt hücreli arabası Mirai'nin büyük bir tanıtımını yaptı.

Bu otomobili ilk kez yaz başında görmüştük ama hakkında çok fazla bilgi yoktu, hatta o zaman ismi bile belli değildi. Yakıt hücresi teknolojisini (Fuel Cell Vehicle – FCV) büyük bir azimle geliştirmeye devam eden Japon otomotiv firması Toyota, şimdi arabanın ismi olan Mirai ile birlikte tüm teknik özelliklerini ve fiyatını açıkladı.

Verilen bilgilere göre, Toyota Mirai tek bir tank sıkıştırılmış hidrojen ile 480 kilometre yol gidiyor. 153 beygir gücündeki motoru sayesinde, 0-100 kilometre hıza 9 saniyede çıkabiliyor. Sıfır zararlı gaz emisyon değerine sahip olan Mirai, ABD'de 2015'de 57,000 Dolar'a satışa çıkacak. Ama California gibi çevre konularına önem veren eyalet yönetimlerinin vereceği teşviklerle rakamın daha da aşağıya inmesi ve 45,000 civarına çekilmesi bekleniyor.

Toyota'nın Mirai modelinde özellikle hidrojen kullanmasının çok önemli birkaç sebebi var. Birincisi yukarıda belirttiğimiz gibi çevreye tamamen saygılı olması. Bu arabanın egzosundan zararlı gazları bırakın, sadece oksijen çıkıyor. Ayrıca evrende en çok bulunan gaz çeşidi hidrojen ve farklı kaynaklardan dönüşüm ile elde edilebiliyor. Ayrıca Miraİ'nin hidrojen deposu sadece 5 dakikada doldurulabiliyor, yani elektrikli araçların aksine saatlerce şarj olması da gerekmiyor.

Firma 20 sene önce Prius konseptini ortaya çıkardığında, elektrikli motorların gelecekteki kullanımına örnek teşkil etmek istiyordu. Mirai ile de temiz otomobillerin geleceğini çizmek istediğini ifade ediyor. Bu araba ile Toyota uzun süredir üzerinde çalıştığı yakıt hücresi teknolojisinin sonunda pratik şekilde kullanılabildiğini kanıtlıyor. Sıra tüketicilerde, temiz bir gelecek isteyip istemediğimize cüzdanlarımız ile karar vereceğiz.

Çünkü Mirai, Japonca'da "gelecek" anlamına geliyor…

The post Toyota, 480 KM Mesafeli Hidrojenli Araba Üretecek appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Toyota, 480 Km Mesafeli Hidrojenli Araba Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement