Toys"r"us, Sarge ve Barbıe&taner Oyuncaklarını Geri Çekti - Son Dakika
Ekonomi

Toys"r"us, Sarge ve Barbıe&taner Oyuncaklarını Geri Çekti

Toys"r"us, Olumsuz Sağlık Sorunu Yaratma İhtimali Olan Sarge ve Barbie&taner Oyuncaklarını Tüm Mağazalarından Geri Çekerek, Satılan Ürünlerin İadesi İçin Müşterilerine Çağrı Yaptığını Açıkladı.

15.08.2007 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toys”R”Us, olumsuz sağlık sorunu yaratma ihtimali olan Sarge ve Barbie&Taner oyuncaklarını tüm mağazalarından geri çekerek, satılan ürünlerin iadesi için müşterilerine çağrı yaptığını açıkladı.

Toys”R”Us'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın en büyük oyuncak üreticilerinden olan Mattel'in ikincil ürün kontrollerinde üzerindeki boyanın olumsuz sağlık sonucu yaratacak düzeyde kurşun içerme ihtimali nedeniyle bazı oyuncaklarını tüm dünyada toplatma kararı alması üzerine Toys”R”Us da mağazalarında satışa sunulan Sarge ve Barbie&Taner oyuncaklarının tamamını toplattı.

Açıklamada, Toys “R” Us'ın elinde bulunan 278 Sarge Cars araba ve 80 adet Barbie&Taner ürün mağazalardan geri çekilirken satılan ürünlerin iadesi konusunda da tüm mağazalara asılan afişlerle müşterilere çağrı yapıldığı kaydedildi.

Mattel Türkiye tarafından yapılan açıklamada, Barbie&Taner adlı ürünün mıknatıs ihtiva eden çubuk aksesuarının yenisi ile değiştirileceği, Cars serisinin Sarge isimli aracının ise diğer Cars serisi ürünle değiştirileceği belirtildiği hatırlatılarak, “11 yıldır tüketiciye karşı farklı bir anlayış ve hassasiyet ile yaklaşan, kaliteyi ve kaliteli hizmeti ön planda tutan Toys “R” Us yöneticileri, Mattel'den farklı olarak ürünleri koşulsuz olarak iade almayı, tüketicinin talebine göre bedel iadesi dahi yapacaklarını belirtmektedirler” denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Toys'r'us, Sarge ve Barbıe&taner Oyuncaklarını Geri Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement