Tozdan Ölmek İstemiyoruz" Eyleminde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Tozdan Ölmek İstemiyoruz" Eyleminde Gerginlik

Tozdan Ölmek İstemiyoruz" Eyleminde Gerginlik

* Sultangazi'deki taş ocaklarından şikayetçi olan mahalleli, eylem yaptı.

24.04.2016 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Sultangazi'deki taş ocaklarından şikayetçi olan mahalleli, eylem yaptı.

Tramvay ve araç yolunu kapatan mahalle sakinleri ile sürücüler arasında zaman zaman gerginlik çıktı.

Tepkiler üzerine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz grubun yanına geldi.

Kaymakam Uslanmaz, " Kaymakam olarak herkes villalarda oturuyor, ben geldim burada oturuyorum. Sizin gibi ben de rahatsızım ve bunu düzelteceğiz" dedi.

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde bulunan taş ocaklarının çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar gerekçesiyle toplanan mahalleli "Tozdan ölmek istemiyoruz" sloganıyla protesto yürüyüşü yaptı.

TRAMVAY YOLUNU KAPATTILAR

"Tozsuz hayat istiyoruz" ve "Taş ocaklarına hayır" yazan pankartlar taşıyan yaklaşık 100 kişi, Cebeci Sosyal Tesisleri önünden hareketle Sultançiftliği tramvay durağına kadar sloganlar atarak yürüdü. Habipler-Topkapı tramvay hattındaki Sultançiftliği durağına gelen mahalleli tramvay durağında bekleyerek tramvayı ulaşıma kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri mahalleliyi ikna ederek yolu açtırdı ve grup taş ocaklarının olduğu bölgeye doğru yürüyüşe geçti.

KISA SÜRELİ ARBEDE

Yolları trafiğe kapatan gruba polis ekipleri ise TOMA ve 'akrep' adı verilen zırhlı araçlarla önlem aldı. Taş ocakları bölgesinde yolu trafiğe kapatan mahalleli, taş ocaklarında hafriyat taşıyan kamyonların önünü kesti. Yoldan araçlarıyla geçmek isteyen taş ocakları çalışanları ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Taş ocaklarının kapatılmasını isteyen İbrahim Bülbül, "Taş ocakları ormanları katlediyor. Patlatılan dinamitlerin barutları Alibeyköy barajına gidiyor. İçtiğimiz sulardan kanser oluyoruz. Üç tane ruhsatsız taş ocağı var. Çocukların hepsi hasta, herkes kanser hastası burada. Kimse nefes alamıyor. Camını açamıyor, yetkililer uyuyor" dedi.

"HASTA OLUYORUZ"

Bir mahalleli taş ocaklarıyla sıkıntılarının çok büyük olduğunu ve yetkililerle görüştüklerini belirterek, "Hiçbir çözüm alamadık. Çözüm alamadığımız sürece eylemimiz devam edecek. Taşocaklarını burada istemiyoruz" dedi. Mahalleli kadınlar ise çocuklarının böbreklerinde taş olduğunu ifade ederek, "Biz tozsuz hayat istiyoruz. Hergün ev siliyoruz, çamaşır asamıyoruz. Hasta oluyoruz" diye isyan ettiler.

"SİZİN GİBİ BEN DE RAHATSIZIM, DÜZELTECEĞİZ"

Vatandaşların bir yetkili ile görüşmeden olay yerinden ayrılmayacaklarını söylemeleri üzerine bölgeye Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Uslanmaz da Sultangazi'de oturduğunu söyleyerek, "Bu sıkıntıları ben de sizinle beraber çekiyorum. Memur olarak tek oturan benim. Kaymakam olarak herkes villalarda oturuyor, ben geldim burada oturuyorum. Sizin gibi ben de rahatsızım ve bunu düzelteceğiz" dedi. Kaymakamın açıklamalarının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tozdan Ölmek İstemiyoruz' Eyleminde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement