TP-TPIC Ayrılması İçin Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi - Son Dakika
Yerel

TP-TPIC Ayrılması İçin Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi

TP-TPIC Ayrılması İçin Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi

TP'nin önemli bir kısmı özel şirket olan TPIC'a devrediliyor.

26.10.2016 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TPAO Bitti, Şimdi Sıra TP'de

TP (Türkiye Petrolleri)'nin bazı önemli birimleri TPIC (Turkish Petroleum International Compan)'e kaydırılması için hazırlıklar son aşamaya geldi.

Bu kapsamda, toplamda TP'den 1100 işçi TPIC'e geçecek.

Genel Müdür Besim Şişman, Batman'da yaptığı toplantıda genel durumu anlatarak hazırlıkların hızlandırılmasını istedi.

Uzun zamandan beri konuşulan, Petrol İş Sendikasının gerçekleşmemesi için mücadele verdiği TP'nin bölünmesinin Ocak ayında hayata geçirileceği belirtilirken hafta sonunda Batmana gelen TP Genel müdürü Besim Şişman ve yönetim kurulu üyelerinin Batman Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileriyle görüştüğü ve hazırlıkların hızlandırılmasını istediği öğrenildi.

Sondaj, Kuyu Tamamlama ve Nakliyat ünitelerinin Ocak ayı itibarıyla TPIC'e geçeceğini söyleyen Genel müdür Şişman, Batman Bölge müdürü Güven Tuluk'tan alt komisyonlar oluşturarak ayrıntıların belirlenmesini ve düzenlenecek raporların en kısa zamanda Ankara'ya gönderilmesini talep etti.

TP'den 3 ünitenin TPIC'e geçmesinin TP için daha iyi olacağını ve maliyetin büyük oranda düşeceğini ifade eden Genel Müdür Besim Şişman, TP'den TPIC'e geçecek olan malzeme listesini de uygun görerek onayladı.

Sondaj biriminin TPIC'e geçmesiyle bu kuruluşun sadece TP'ye değil, isteyen tüm şirketlere sondaj yapacağını hatırlatan Şişman, böylece yeni bir gelir kapısı açılarak maliyetin düşürüleceğini belirtti. Batman'daki toplantıda konuşan Besim Şişman TP-TPIC ayrılmasından Türkiye Petrolleri genelinde 1100 kişinin TPIC'e geçeceğini ifade etti. Batman Barış Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TP-TPIC Ayrılması İçin Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement