Tpao Batman Bölge Müdürü Akın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tpao Batman Bölge Müdürü Akın Açıklaması

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, "Türkiye'de yıllık bazda 12 milyon 83 bin varil petrol üretimi var" dedi.

25.02.2015 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, "Türkiye'de yıllık bazda 12 milyon 83 bin varil petrol üretimi var" dedi.

Akın, Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesi tarafından Batman Üniversitesinde düzenlenen, "Enerji Kaynakları ve Potansiyeli" konulu seminerde yaptığı konuşmada, petrolün yıllık bazda Adıyaman'da 3 milyon varil, Batman'da 9 milyon varil ve Trakya'da 83 bin varil üretildiğini söyledi.

"Türkiye'de yıllık bazda 12 milyon 83 bin varil petrol üretimi var" diyen Akın, bölgeler bakımından yüzde 73'lük dilimin Batman'dan karşılandığını dile getirdi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat Toprak da daha temiz enerji kaynaklarının kullanılmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

"Küresel iklim değişimi varsa ve buna neden olan, fosil kökenli yakıtlar ise o zaman bizim daha temiz enerji kaynaklarını kullanmaya yönelmemiz gerekir" ifadesini kullanan Toprak, güneş ve hidrolik enerjisi gibi kaynakların temiz enerji olduğunu vurguladı.

Toprak, bu kaynakların sadece santral bölgesinde küçük manyetik alanlar oluşturduğunu, bunun dışında ne atmosferde ne de toprakta ciddi bir kirliliğe neden olmadığına işaret etti.

Panele, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mimar Mühendisler Gurubu Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tpao Batman Bölge Müdürü Akın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement