Tpao'dan Adıyaman Valiliği'ne Bin Ton Asfalt - Son Dakika
Yerel

Tpao'dan Adıyaman Valiliği'ne Bin Ton Asfalt

Tpao\'dan Adıyaman Valiliği\'ne Bin Ton Asfalt

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından köy yollarından kullanılmak üzere bin ton asfalt bağışında bulundu.

12.07.2013 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından köy yollarından kullanılmak üzere bin ton asfalt bağışında bulundu. Bin tonluk asfaltın protokolü valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş ile TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir arasında imzalandı.

TPAO'nun her yıl asfalt yardımı yaptığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Bu protokol ile TPAO'nun petrol arama çalışmaları kapsamında bozduğu Adıyaman merkez ve ilçe köy yollarındaki standartların iyileştirilmesi amacıyla hibe ettiği bin ton asfaltın İl Özel İdaresi tarafından köy yollarının iyileştirilmesi için kullanılacak" dedi.

TPAO'nun verdiği bin ton asfaltla Adıyaman merkez Bağpınar yol ayrımından Yazıca Köyü girişine kadar olan toplam 4 kilometrelik yolun binder malzemesi ile bakım ve onarımının yapılacağını aktaran Vali Demirtaş, "Yine bu protokol çerçevesinde TPAO'nun petrol arama çalışmaları kapsamında bozduğu Kahta-Diyarbakır Feribot yol ayrımından Akçalı-Akkavak Grup köy yolu arasındaki 2 kilometrelik yol güçlendirilerek sathi asfalt kaplaması yapılacaktır. Adıyaman merkeze bağlı Paşamezrası-Karakoç köy yolunun 5 kilometrelik kısmının binder malzemesi ile bakımı ve onarımı ve ikinci kat sathi kaplaması yapılacaktır. Yenigüven, Çemberlitaş, Toptepe, Kemerkaya grup köy yolunun 10 kilometrelik kısmının binder tabakası ile bakım ve onarımı yapılacaktır" diye konuştu.

İmzalanan protokolün Adıyaman için hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, protokolünü imzaladığımız köy yollarının bakım onarım ve asfalt işinin 2013 yılı içersinde bitirileceğini ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tpao'dan Adıyaman Valiliği'ne Bin Ton Asfalt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement