TPAO İşçileri Özelleştirmeye Karşı Yürüdü - Son Dakika
Güncel

TPAO İşçileri Özelleştirmeye Karşı Yürüdü

TPAO İşçileri Özelleştirmeye Karşı Yürüdü

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğünde çalışan işçiler özelleştirmeye karşı yürüyüş düzenledi.

05.05.2014 12:36  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan işçiler özelleştirmeye karşı yürüyüş düzenledi.

Petrol İş Sendikası'nın düzenlediği yürüyüş, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nün giriş kapısından başlayarak idare binası önünde son buldu. Aralarında Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik'in de bulunduğu TPAO çalışanları pankart taşıyıp sloganlar atarak bölge idare binasına kadar yürüdü. Bölge idare binası önünde toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, TPAO'nun bir süredir küçüldüğünü, rakamsal olarak bakıldığında yatırımların son yıllarda 2-3 kat arttığını ancak üretim bazında gerilediğini belirtti. Öztaşkın, "10 yıl öncesine gittiğiniz zaman yatırımların iki üç kat arttığını görüyorsunuz ama TPAO üretim bazında ve rezerv bazında küçülmeye başlamıştır. Bundan 7-8 sene evvel TPAO'nun üretimi 2 milyonun üzerindeyken 2013 yılında TPAO'nun yurt içi üretimi 1 milyon 800 bin tona gerilemiştir. Rakamsal olarak birtakım yatırımların daha fazla yapıldığı görülse de esas gerekli yatırımlar ve büyümeyi öngören daha fazla aramayı, daha fazla sondajı ve daha fazla üretimi hedefleyen yatırımlar ne yazık ki yapılamamaktadır" dedi.

TPAO'nun insan gücünü kaybettiğini ifade eden Öztaşkın, "Bütün işlerimiz taşerona verilmek isteniyor. Onlarca, yüzlerce TPAO'nun çeşitli yerlerinde taşeronlar şimdi çalışıyorlar. Adeta TPAO'nun kaynakları taşeronlara aktarılmak isteniyor ve kadrolu işçi alımı yapılmıyor. Kamuoyunun talepleri dikkate alınmadığı takdirde bütün Türkiye'yi Batman'a çevireceğiz, bütün Türkiye'yi direniş merkezlerine çevireceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından işçiler yaptıkları yarım gün iş bırakma eyleminden sonra yeniden işlerinin başına döndü. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TPAO İşçileri Özelleştirmeye Karşı Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement