TPAO Taşeron İşçileri Hukuk Mücadelesi Başlattı - Son Dakika
Yerel

TPAO Taşeron İşçileri Hukuk Mücadelesi Başlattı

TPAO Taşeron İşçileri Hukuk Mücadelesi Başlattı

TPAO Batman Bölge Müdürlüğünde taşeron işçisi olarak çalışan ve görevlerine son verilen 28 işçi, hukuk mücadelesi başlattı.

08.02.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçiler hukuk mücadelesi başlattı.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğünde çalışan 28 taşeron işçisi işlerine geri dönmek için hukuki mücadele başlattı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'nda numune alım işi yapan ve işlerinden ayrılmak zorunda bırakılan 28 işçi, hukuk mücadelesi başlattı.

Yıllardır taşeron işçisi olarak çalıştıkları TPAO Jeoloji birimi bünyesindeki numune alım işi yapan ve işlerinden ayrılmak zorunda bırakılan 28 işçi hukuk mücadelesi başlattı.

Koluyla ilgili işçiler adına yapılan açıklamada, "Bu bir hak mücadelesidir. Biz haksız olarak işimizden ve aşımızdan edildik. Dava yoluna gitmek bizim isteğimiz değildi. Bizi işten çıkaranlar bu yolun dışında bir seçenek bırakmadıkları için biz de hakkımızı yasal hak arama mekanı olan mahkemelerde aramak zorunda kaldık" denildi.

"KADRO BEKLERKEN İŞSİZ KALDIK"

İşçiler, yaptıkları ortak açıklamada, kadro beklerken işlerinden olduklarını belirttiler. İşçiler, "Biz kadro beklerken işimizden edildik. Yapmış olduğumuz iş taşerona verilecek bir iş olmayıp TPAO'nun asli işlerindendir. Asıl işi icra eden işçilerin taşeron işçisi olarak değil kadrolu çalıştırılmaları gerekir. Bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını beklerken, daha büyük bir haksızlığa uğradık ve işimize son verildi. TPİC çalışanlarına bulunan formülden dahi yararlandırılmadık. Biz petrol emekçisiyiz. Batman'ı Batman eden ve bu seviyeye getirenler TPAO çalışanlardır. Gerçek Batmanlılar bizim işten çıkarılmamıza üzüldüler ve tepki gösterdiler. Halkımızın bizlere vereceği destek ve siyasilere yapacağı baskı ile, bize yapılan haksızlığın giderilmesini ve tekrar işimize iade edilmemizi istiyoruz" şeklinde konuştular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TPAO Taşeron İşçileri Hukuk Mücadelesi Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement