Trabzon 3. İpekyolu İş Adamları Zirvesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Trabzon 3. İpekyolu İş Adamları Zirvesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Trabzon 3. İpekyolu İş Adamları Zirvesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin üçüncüsü daha geniş kapsamlı olarak 17-19 Ekim tarihlerinde Novotel’de düzenlenecek.

14.10.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi'nin üçüncüsü daha geniş kapsamlı olarak 17-19 Ekim tarihlerinde Novotel'de düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak düzenlenen toplantıda zirvenin önemine vurgu yapılırken, zirveye 20 aşkın ülkeden 260 kadar iş adamının katılacağı belirtildi.

İlk olarak söz alan Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, "Üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz zirveye 20'yi aşkın ülkenin temsilcileri katılacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi katılım ve ilgi çok fazla. İpek yolu coğrafyasında Trabzon'u önemli bir aktör yapabilmek için ekonomi bakanlığının, İhracatçılar Birliğinin, Ticaret Odasının, Valiliğin ve Büyükşehir Belediyesinin ve tabii ki basınımızın büyük destekleriyle bu projeyi hayata geçireceğiz. 260 iş adamı katılıyor, bunlar ticaret müşavirlerimize başvurarak katılan firmalar. Özel olarak katılanları da katarsak 300'e aşkın iş adamı katılacak. En büyük ilgi Rusya ve İran'dan, İran'da lojistik anlamda sorunlar olsa bile torba yasayla birlikte İran'la ticaretimiz önemli rakamlara çıkacaktır. Önümüzdeki 5 yıl içinde 30 milyar doları aşkın bir ticaret bekleniyor. Trabzon'da hem limanımızla hem dinamik iş adamlarıyla bu coğrafyada bu rakamı tutturabilecek en önemli yerlerden bir tanesi. 17 Ekim'de iş adamlarımız gelecek. Gümrük ve Ticaret Bakanımızla Ekonomi Bakanımız da katılacak. Bazı ülkelerin başbakan yardımcıları gelecek. Önemli bir katılım bekliyoruz. Bunlar Novotel'de gerçekleşecek. 3 tane oturum gerçekleşecek. Ticaret ve Finansman, Turizm ve Lojistik dalında oturumlar olacak. İkili iş görüşmeleri de olacak. Bunları da bizler organize edeceğiz. Yalnız Trabzon'dan değil birçok şehirden firmalarımız isimlerini yazdırdı. Trabzonumuzun böyle bir şeye ev sahipliği yapması gerçekten bizi onurlandırıyor" dedi.

"İYİ BİR EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, zirveye ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gümrükçüoğlu "Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu organizasyonda elimizden gelenlerin tümünü gerçekleştirme cihetine gittik. İyi bir ev sahipliği yapacağımızı, bütün misafirlerimizi tekrar Trabzon'u özleyecek şekilde buradan ayrılacaklarını ümit ediyoruz. Bekliyoruz ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'u ve Gümüşhane Bayburt'u ziyaretinde bahsettiği Zigana Tüneli 10 Kasım'da ihale ediliyor. Hem o tünel hem de Kop tüneli bittiğinde Trabzon Erzurum ipekyolu hattı bir dinlenme alanına kavuşacak. Burada sadece otomobille seyahat değil, en büyük katkıyı da İpekyolu'nun yükselmesi ve lojistik merkezin geliştirilmesi ve Trabzon'un Karadeniz'in kıyısında olarak tonlarca yükü taşıması münasebetiyle yükselen değer Trabzon'u daha iyi yerlere taşımada İpekyolu Zirvesi'nin önemli katkısı vardır" diye konuştu.

BU ZİRVE ÖNEMLİ BİR İLGİNİN GÖSTERGESİDİR

Son olarak söz alan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un tarihi bir ticaret merkezi olmasının yanı sıra son yıllarda kültür, turizm ve spor alanında attığı adımlarla önemli bir merkez haline geldiğini belirterek, "Bu zirve önemli bir ilginin göstergesidir. Bugün ve yarın da Trabzon'un bölge de merkez olacağını bilerek hazırlıklı olmamız gerekiyor. Dünya'da dengeler batıdan doğuya kayarken bu kaymada Trabzon'un önemli bir odak noktası olacağını görüyor ve hissediyorum. Son yıllarda bu zirveye katılacak olan ülkelere Rusya ve İran bazında bakıldığı zaman bölgenin ne derece önemli olduğunu hissediyorum. Yaşanan bazı hususlarda git geller yaşanıyor fakat onlar da aşılıyor. Dolayısıyla siz çalışır istekli ve azimli olursanız kapanan kapılar da açılıyor. Trabzon tarihte olduğu gibi bugün ve yarın da merkez olmaya devam edecektir. Trabzon böyle organizasyonların altında kalkabileceğini göstermiştir. Trabzon'un bir gücü var bu hem il dışı hem il içi etkinliklerde gördük. Bu zirve sonunda hem Trabzon hem bölgemiz hem de ülkemiz kazanacaktır. Hafta sonu Cumhurbaşkanımız ve 7 bakanımızla önemli görüşmeler oldu. Trabzon ve bölge için başlayan devam eden yatırımların hızlanması için kararlar alındı. Trabzon güçlü tarihiyle ve ulaşım alt yapısıyla misyonuna uygun olarak birçok alanda merkez olmaya devam edecektir. Bu organizasyonu yapanlara ve emeğe geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanlığı himaye ve koordinasyonunda, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak organizasyonunda gerçekleştirilecek olan zirveye; Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), THY, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği de (TURSAB) destek veriyor. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon 3. İpekyolu İş Adamları Zirvesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement