Trabzon 6. Ramazan Etkinlikleri'ni Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Trabzon 6. Ramazan Etkinlikleri'ni Bekliyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 6.’sı yapılacak Ramazan Etkinlikleri’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

26.06.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 6.'sı yapılacak Ramazan Etkinlikleri'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Daha önce Zağnos Vadisi'nde yapılan ve bu yıl Yenimahalle'deki İpekyolu Fuar alanında gerçekleştirilecek etkinlikler 27 Haziran Cuma günü akşamı başlıyor.

Kur'an'ı Kerim tilaveti, Mehter Konseri, Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Korosu Konseri ve Sema gösterisi ile açılışı yapılacak Ramazan etkinliklerini Trabzonlu vatandaşlar her akşam dolu dolu yaşayacak. Dini sohbet programları, Hacivat-Karagöz, skeçler, Meddah gösterileri, ney dinletileri, yarışmalar, tiyatro oyunları gibi programların yer alacağı etkinlikler teravih namazlarından sonra başlayacak.

31 gün sürecek Ramazan etkinliklerinde 1 Temmuz Salı günü Prof. Dr. Hayati İnanç, 'Can Veren Pervaneler' adlı programla vatandaşlarla birlikte olacak. 5 Temmuz Cumartesi günü ise Selçuk Küpçük Tasavvuf müziği ve şiir dinletisi, Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu, 10 Temmuz Perşembe günü Mustafa Demirci ilahi ve ezgi konseri, 12 Temmuz Cumartesi günü Yazar Dr. Senai Demirci ile söyleşi, 13 Temmuz Cumartesi günü 'Kardeşlik Köprüsü' adıl tiyatro oyunu, 15 Temmuz Salı günü Talha Bora Öge ile şiir ve ezgi, 18 Temmuz Cuma günü Trabzon Büyükşehir Belediye Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan 'Hz. Fatma'nın Hayatı' adlı tiyatro, 19 Temmuz Cumartesi günü Taner Yüncüoğlu ile ilahi ve ezgi, 26 Temmuz Cumartesi günü Sami Savni Özer ilahi ve ezgi konserleri başlıca programlar yer alacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının Müslümanlar için müstesna bir ay olduğunu hatırlattı. Gümrükçüoğlu "Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin yükseldiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı, Trabzon'da da aynı anlayışla idrak edilmekte ve tüm dünyaya bu mesajı sunmaktadır. Ahiret hayatını kazanmak için çok büyük bir öneme haiz olan Ramazan ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl 6'sını gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere halkımızla bir araya gelerek bu ayın ruhunu birlikte yaşayacağız. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyorum" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon 6. Ramazan Etkinlikleri'ni Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement