Trabzon Afad, 2016'da 50 Olaya Müdahale Etti - Son Dakika
Spor

Trabzon Afad, 2016'da 50 Olaya Müdahale Etti

Trabzon Afad, 2016\'da 50 Olaya Müdahale Etti

Trabzon Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2016'da 50 olaya müdahale etti.

07.02.2017 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2016'da 50 olaya müdahale etti.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, kalıcı ve hızlı müdahale edebilmek amacıyla kurulan AFAD'ın, faaliyetlerini insan odaklı olarak sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, AFAD'ın 2016 yılı içerisinde arama-kurtarma açısından 50 olaya müdahale ettiği vurgulanarak, şöyle denildi:

"2016 yılı içerisinde akılda kalan olaylar, 21 Eylül tarihinde ilimiz Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel, heyelan ve su baskınları ile ilimiz Vakfıkebir ilçesinde 29 Eylül tarihinde bir öğrencimizin denizde boğulmasıdır. Yıl içerisinde müdahale edilen diğer olay çeşitleri ise şöyledir; arazide kayıp arama, derede kurtarma, mahsur kalma, hayvan kurtarma, trafik kazası, boğulma, çığ, KBRN, su baskını, sel, toprak kayması gibi olaylardır."

Müdahale edilen tüm olaylar sonrasında 14 vatandaşa maalesef ölü olarak ulaşıldığı işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"57 vatandaşımız yaralı-sağ olarak kurtarılmıştır.

30 Kasım tarihinde düzenlenen masa başı bölge tatbikatında,Trabzon Afet Müdahale Planı kapsamında 4 AFAD İl Müdürlüğü (Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Rize) ve planda görev alan ilimiz kamu kurum ve kuruluşları yer almıştır. Sayın Valimiz Yücel Yavuz'un başkanlık ettiği masa başı bölge tatbikatını Sayın Vali Yardımcımız Necmettin Yalınap yönetmiştir. 2016 yılı içerisinde afet ve acil durum olaylarını yerinde koordine edebilmek maksadıyla AFAD başkanlığınca ilimize bir afet koordinasyon tırı ile zor arazi koşullarında kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak üzere iki 8x8 amfibik araç tahsis edilmiştir."

Açıklamada, özellikle kayıp vakalarında kullanılmak üzere bir adet Drone'nin de envanterlerine dahil edildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Alo AFAD 122 hattıyla vatandaşlarımızın acil çağrıları 7/24 karşılanmakta olup nöbette bulunan görevli personel ile çağrının durumuna ve içeriğine göre hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir. Çağrı merkezine yıl içerisinde 27 bin 862 çağrı gelmişse de bu çağrıların yüzde 98'ini asılsız çağrılar oluşturmaktadır. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin hayati önem taşıması sebebiyle vatandaşlarımızın bu noktada daha duyarlı olmaları beklenmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzon Afad, 2016'da 50 Olaya Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement