Trabzon Barasu'ndan Aziz Yıldırım Tepkisi - Son Dakika
Spor

Trabzon Barasu'ndan Aziz Yıldırım Tepkisi

Trabzon Barosunca, "Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı" konulu panele Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın konuşmacı olarak davet edilmesine tepki gösterildi.

06.05.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barodan, İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu tarafından yarın Çağlayan Adliyesi'nde düzenlenecek ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da konuşmacı olarak katılacağı duyurulan panele ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 2010-2011 sezonundaki şikeyle ilgili ilk resmi şikayetin Trabzon Barosu tarafından yapıldığı belirtildi.

Trabzon Barosunun 7 Haziran 2011'de Fenerbahçe Spor Kulübü’nün şampiyonluğunun tescil edilmemesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına yazılı müracaatta bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ardından 3 Temmuz 2011'de şike soruşturması ortaya çıkmış, yapılan yargılama sonucunda da şike sanıkları cezalandırılmışlardır. UEFA da şikeye karışan takımları Avrupa kupalarına katılmaktan men etmiş, Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS) bu cezaları onaylamıştır. Şikenin cezası Türkiye'de verilmemiş, Trabzonspor camiasının hakları bugüne kadar iade edilmemiştir. Trabzonspor Kulübü haklarını elde edebilmek için hukuki mücadelesini sürdürdüğü sırada, İstanbul Barosu tarafından düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı' konulu panele bir hükümlünün konuşmacı olarak çağrılması, suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşımakta olup, ceza hukukunun amaçlarına da aykırıdır."

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Trabzon Barasu'ndan Aziz Yıldırım Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

  • Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'
    23:11 Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'

    Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında sahasında Bodrum FK ile 1-1 berabere kalan Adanaspor'un teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakem yönetimini eleştirerek, 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz' dedi. Kılıç, iyi oynadıkları bir maçı kazanamadıklarını ve VAR hakemine olan güvenini kaybettiğini söyledi.


Advertisement