Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

"Yeni proje ile vatandaşlar deniz ile daha çok buluşacak"

25.08.2013 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların sahilden daha çok yaralanmaları amacıyla hazırladıkları yeni dolgu projesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tünel ile Beşirli arasında üç bölüm halinde yapılacak yeni düzenlemeyle plaj, balık tutma, gezinti yerlerinin yanı sıra Akyazı'daki balıkçılar için balıkçı barınağının da yer alacağını belirtti.

Beşirli ile Ganita arasında yapacakları yeni dolgu ile vatandaşların sahilden daha çok yararlanacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Beşirli ile Kemerkaya arasında yeni bir dolgu projesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu proje ile Trabzonluların denizle daha çok buluşması sağlanacak. Bu proje çok estetik bir dolgu projesidir. Bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunulmuştur."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bu proje ile bizzat ilgilendiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"İlgili kurum ve kuruluşların da yasal onaylarının alınmasıyla uygulanmaya başlanacaktır. Tünel ile Beşirli arasında yapılacak ve üç bölümden oluşacak 762 bin metrekare dolgu projesi ile vatandaşların denize girebilecekleri plaj, balık tutma, gezinti ve sosyal donatı alanları planlandı. Denize doğru eğimli olarak hazırlanmış rıhtımlarda vatandaşların oltayla balık tutabilmeleri planlandı. Sahilde gezinti yerleri, sosyal alanlar, Akyazı'daki balıkçılar için balıkçı barınağı yapılacak. Yeni proje ile vatandaşlar deniz ile daha çok buluşacak." - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement