Trabzon'da 300 Kişiye Fındık Budama Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da 300 Kişiye Fındık Budama Eğitimi Verildi

Trabzon'da 300 üreticiye fındık budama eğitimi verildi.

04.03.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da 300 üreticiye fındık budama eğitimi verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve ilçe halk eğitimi merkezleri ile müşterek yürütülen "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi" kapsamında 10 ilçede fındık yetiştiriciliği eğitimleri düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, eğitimlerde toprak tahlilinin önemi, bahçe tesisi, fındıkta budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ile hasat, harman ve depolama konularında katılımcılara 3 gün teorik, 2 gün de uygulamalı olmak üzere 5 gün eğitim verildiği vurgulandı.

Ziraat mühendisleri Erdal Yiğci ve Suzan Kol tarafından verilen eğitimlerin Araklı, Arsin, Yomra, Sürmene, Ortahisar, Maçka, Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, eğitimlere katılanlara TTB tarafından budama seti hediye edildiği ve ilçe halk eğitim merkezlerince sertifika verildiği kaydedildi.

Açıklamada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Kurslarda verilen eğitimler sayesinde fındık bahçelerinde yapılan yanlış uygulamaların önüne geçilecektir. Bunun sonucu olarak da üreticilerimizin birim alandan daha kaliteli, yüksek randımanlı ve daha fazla ürün alarak gelirlerinde artış olacaktır. Proje kapsamında 200 üreticiye vermeyi planladığımız eğitimlere 300 üretici katıldı. Gösterilen yoğun talepten dolayı, kurslar budama zamanı olan sonbaharda tekrar açılabilir. Bunun için de kursa katılmak isteyen üreticilerimizin ilçe halk eğitimi merkezlerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'da 300 Kişiye Fındık Budama Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement