Altyapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu - Son Dakika
Güncel

Altyapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu

Trabzon'da belediyenin altyapı çalışmalarında, Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen kemerli kubbe şeklinde kalıntı bulundu. Çalışmaların durdurulduğu alanda, arkeologlarca inceleme çalışması başlatıldı.

19.01.2021 11:22  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince, Kahramanmaraş Caddesi'nde süren altyapı çalışmaları sırasında, bazı kalıntılara rastlanıldı.

ROMA DÖNEMİNE AİT KEMERLİ KUBBE BULUNDU

Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen kemerli kubbe şeklinde kalıntının ortaya çıkması üzerine ekipler, çalışmalarını durdurdu. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Müze Müdürlüğü yetkilileri ve arkeologlarca alanda inceleme çalışması başlatıldı.

Alt yapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu

"SU YAPISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Alanda inceleme yapan Trabzon Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Mukaddes Ataman, "Burada bir buluntu ortaya çıkınca gelip baktık. Kubbeyi oluşturan kemerin formu sivri kemer. Bu sivri kemer için şimdilik net bir söylemek doğru olmaz. Arkeologlar bunu inceleyecektir. Kireç tozu harçlı bir malzeme harcında da mermer tozu var. Biz bunu hamam yapılarında su yalıtımı için görüyoruz eski yapılarda. Bu da onun bir su yapısı olduğunu düşündürüyor" dedi.

Alt yapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu
Altyapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altyapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gölge: AKP döneminde bu kalıntılar veya tarihi eserler ne zamandan beri iş yapımlarına engel oldu ki .. yıkın gitsin :) 2 3 Yanıtla
  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement