Trabzon'da "Amatör Spor" Konuşuldu - Son Dakika
Spor

Trabzon'da "Amatör Spor" Konuşuldu

Trabzon\'da "Amatör Spor" Konuşuldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası faaliyetleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde amatör spor konulu panel düzenlendi.

15.10.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası faaliyetleri kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde amatör spor konulu panel düzenlendi.

Panele KTÜ Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Halit Suiçmez, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cahit Erdem, Gazeteci Yazar İhsan Öksüz, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Güreşçi Selçuk Çebi ve Doç Dr Selami Yüksel konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde Amatör Spor'un önemi, Trabzon'da amatör spora bakış, sporun gelecekte ki önemi gibi konu başlıkları anlatıldı.

Yoğun bir katılım içerisinde geçen konferansta konuşma yapan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, "Amatör Spor Haftası etkinliği Bakanlığımızca geçtiğimiz yıldan itibaren kutlanıyor. Bu hafta içerisinde çeşitli branşlarda müsabakalar yaparak genç sporculara sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de Spor yapan kesim ne kadar az olsa da bu kadar az kesimden Dünya Şampiyonlukları, Olimpiyat Şampiyonları çıkartmamız çok büyük başarı" şeklinde konuştu.

Trabzon'da Amatör Spor dendiğinde tarihi çok eskiye dayandığını ifade eden ASKF Trabzon Başkanı Cahit Erdem, "Trabzon Spor anlamında tarihi bir şehir. Bundan 150 yıl öncesinde şehrimizde spor faaliyetleri yapılıyordu. Trabzon'da spora ve amatör spora gerçekten çok fazla önem veriliyor. Tesis anlamında da Türkiye'de de Trabzon en iyi yerde. ASKF olarak Amatör spora her zaman destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

Dünya Şampiyonu Güreşçi Selçuk Çebi ise "Spora çok küçük yaşta başladım. Amatör Spor ülkemizde gerçekten çok zor. Gerek üniversiteye girerken, gerekse üniversite sonrasında memurluk anlamında. Her şeyden önce spor anlamında inanmalısın" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzon'da 'Amatör Spor' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement