Trabzon'da Avrupa İşitme Engelli Gençler Atletizm Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Avrupa İşitme Engelli Gençler Atletizm Şampiyonası Başladı

Trabzon\'da Avrupa İşitme Engelli Gençler Atletizm Şampiyonası Başladı

Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası Trabzon’da başladı.

21.08.2014 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası Trabzon'da başladı.

15 ülkeden 116 sporcunun yarıştığı şampiyonanın açılış töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, yarışmalarda barış ve kardeşliğin esas olduğuna dikkat çekti.

Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası bugün düzenlenen törenle Trabzon'da başladı. Söğütlü Atletizm Tesisleri'nde düzenlenen açılış töreninde Avrupa İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Brojon Roıne, Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Celalettin Yazıcı, sporcular ve spor insanları hazır bulundu.

Törende katılımcılara hitap eden Trabzonspor Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, beş bin yıllık tarihi bulunan Trabzon'un bir spor başkenti haline geldiğini ifade etti. Yarışmalarda barış ve kardeşliğin esas olduğuna değinen Gümrükçüoğlu, organizasyona emeği geçenlere teşekkür ederken şampiyona için Trabzon'a gelen sporcu ve spor insanlarının boş zamanlarında Trabzon'un tarihi ve turistlik yerlerini mutlaka görmeleri gerektiğine değindi.

Avrupa İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Brojon Roine ise konuşmasında şampiyonada centilmenliğe verdikleri öneme vurgu yaparken, "Burada önemli olan kazanmak değil. Kardeşlik içerisinde yarışan herkes bizim için kazanmış olacaktır" diye konuştu.

Roine, şampiyonayı düzenlemek için aday olan Trabzon'un, spor yatırımları ile bu şampiyonayı düzenlemeye hak kazandığını da konuşmasında ifade etti.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ve Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de konuşmalarında Trabzon'un şampiyonayı başarı ile sonlandıracağını ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı da Trabzon'un bu tür organizasyonları yapmaya alışık bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Federasyonlar da bu tür organizasyonları dağıtırken illerden gelecek desteklere bakıyor. Sayın Valimizden ve büyükşehir belediyemizden gerekli desteği aldığımız için organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Şampiyonaya 15 ülke yaklaşık 120 sporcu ile katılıyor. Aslında daha yüksek katılım bekliyorduk. Fakat ekonomik nedenlerden dolayı bazı ülkeler katılamadı. Bazı ülkelerde sporcu sayısını düşük tuttu" dedi.

Şampiyonanın ilk gününde çeşitli dallarda müsabakalar düzenlendi. 23 Ağustos'ta sona erecek olan şampiyonanın ilk gününde

yapılan 100 metre bayanlar yarışında Estonya'dan Armin Oepik, ayağı kayınca yere düşerek yarış dışı kaldı. Oepik yarış dışı kalmanın üzüntüsüyle bir süre pistin ortasında uzandıktan sonra soyunma odasına gitti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzon'da Avrupa İşitme Engelli Gençler Atletizm Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement