Trabzon'da Devlet Övünç Madalyası Gazi Mehmet Sarı'ya Verildi - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Devlet Övünç Madalyası Gazi Mehmet Sarı'ya Verildi

Trabzon\'da Devlet Övünç Madalyası Gazi Mehmet Sarı\'ya Verildi

Mardin’de 2011 yılında terör örgütü tarafından düzenlenen terör saldırısı sonucu yaralanarak 7 ay tedavi gören ve gazilik mertebesine ulaşan Jandarma er Mehmet Sarı’ya devlet övünç madalyası verildi.

16.03.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de 2011 yılında terör örgütü tarafından düzenlenen terör saldırısı sonucu yaralanarak 7 ay tedavi gören ve gazilik mertebesine ulaşan Jandarma er Mehmet Sarı'ya devlet övünç madalyası verildi.

Trabzon Valiliği A Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende gazi Mehmet Sarı madalyasını Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'den aldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Öz, şehitlere ve gazi emanetlerine sahip çıkacaklarını belirterek, "Gazimizi tebrik ediyoruz. Bunlar zor görevler bu zor görevleri insanlarımız her zaman alnının akıyla yeniyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz oluyor. Şehitlerimizin emanetleri bizim için çok önemlidir. Onlara devlet ve millet olarak sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

Eşi, çocuğu ve yakınları ile birlikte törene gelen Gazi Mehmet Sarı ise madalyanın kendisine verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla verilen Devlet Övünç Madalyası beratında şu ifadeler kullanıldı:

"Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu'nun önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyasını tevcih edilmiştir." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Devlet Övünç Madalyası Gazi Mehmet Sarı'ya Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement