Trabzon'da Düzenlenen Açık Karate Turnuvası'nda Türkiye Birinci Oldu - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Düzenlenen Açık Karate Turnuvası'nda Türkiye Birinci Oldu

Trabzon\'da Düzenlenen Açık Karate Turnuvası\'nda Türkiye Birinci Oldu

Trabzon’da düzenlenen Açık Karate Turnuvası'nda Türkiye birinci oldu.

27.04.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da düzenlenen Açık Karate Turnuvası'nda Türkiye birinci oldu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Trabzon Açık Karate Turnuvası Beşikdüzü ilçesinde yapılırken, müsabakalar 21 yaş altı, ümit, genç, yıldız ve minikler kategorisinde Keto ve Kumite dallarında gerçekleşti.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Açık Karate Şampiyonası 7 ülkenin katılımıyla Beşikdüzü'nde yapıldı. Aziz Gözaçan Spor Salonu'ndaki müsabakalara minik ve yıldızlarda toplam 400 sporcu katıldı.

7 ÜLKEDEN 400 SPORCU YARIŞTI

Karate Trabzon İl Temsilcisi Ali Cora, şampiyonanın amacının Trabzon'daki üst düzey sporcuların teknik performansını artırmak ve gelişimlerini sağlamaya yönelik olduğuna dikkat çekerek, "Çünkü önümüzde 9-10 Mayıs'ta Elazığ'da çok önemli bir finalimiz var. Anadolu Yıldızları Karate Finali'ne bay-bayan sporcularla katılacağız. Türkiye burada Trabzon, Rize ve Giresun illeriyle temsil ediliyor. Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Mısır'dan sporcular katıldı. Şampiyonaya katılan sporcuların yaklaşık 200'ünü Türkiye, geri kalanını ise diğer ülkeler oluşturuyor" şeklinde konuştu.

YAZICI: "İLÇELER DAHA İLGİLİ"

Gençlik ve Spor Trabzon İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, merkezde ilginin azalmaya başladığını belirterek, "Amacımız ilçelerde uluslararası müsabakalar yaptırarak, ilçeleri sporla buluşturmak. Ayrıca ilçelerimizde bu tür faaliyetlere daha çok destek var. Hem kaymakamlık hem yerel yönetimler hem de sporseverlerin ilgisi daha çok. Merkezlerde bu ilgi azalmaya başladı. Dolayısıyla salon olarak da çok müsait bir salonumuz var. Onun için ilçelerde sportif faaliyetler yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan liseler arası hentbol şampiyonasını da bir ayağı bu bölgede olacak şekilde planlamamızı yapıyoruz" dedi.

AKTAŞ: "TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANDI"

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, spora destek verdiklerini ifade ederek, "Beşikdüzü'nde her alanda olduğu gibi spora da büyük destek veriyoruz. Gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından gelen tüm sporcularımızın yeme-içme, barınma ve sağlık ihtiyaçları karşılanmıştır. Beşikdüzü bu şampiyonaya kendine yakışır bir şekilde ev sahipliği yapmanın haklı gururu içindedir. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MADALYADA TÜRKİYE ÜSTÜNLÜĞÜ

2 gün süren müsabakalarda, 2001-2002 doğumlu erkekler Keto dalında Türkiye'den Ali Semih Büyükcivelek, kızlarda Türkiye'den Edanur Akkuş, 2003-2004 doğumlu erkekler Keto dalında Gürcistan'dan İsavo Seba ve kızlarda Türkiye'den Azra Terzioğlu altın madalya kazanan sporcular oldular. Kumite dalında ise 2005-2006 doğumlu 25 kiloda Türkiye'den Merve Ulusoy, erkeklerde Ukrayna'dan Drid Zigura Aleksandra; 2005-2006 doğumlu 35 kilo erkeklerde Gürcistan'dan Basyorul Valeri ve kızlarda Ermenistan'dan Aksana Avition birinciliği kazandılar. 2. gün Türkiye 15 madalya kazanırken, Gürcüstan 5, Azerbaycan ise 1 madalya kazandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzon'da Düzenlenen Açık Karate Turnuvası'nda Türkiye Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement