Trabzon'da Haluk Pekşen Rüzgarı - Son Dakika
Politika

Trabzon'da Haluk Pekşen Rüzgarı

Trabzon\'da Haluk Pekşen Rüzgarı

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen, seçim gezilerinde ekonomideki son duruma vurgu yaparken, sahilde yürüyüş yapan Trabzonlular’la sohbet etti.

27.04.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen, seçim gezilerinde ekonomideki son duruma vurgu yaparken, sahilde yürüyüş yapan Trabzonlular'la sohbet etti.

Pekşen, ilk olarak Karşıyaka mahallesinde partililere seslendiği salon toplantısında ülke ekonomisiyle ilgili çarpıcı rakamlar verdi. TUİK'in verilerinden yola çıkan Pekşen, "Bunların tamamı Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kayıtlarıdır. Bakın diyor ki son 9 yıldır ödenmiş olan faizler. AK Parti iktidarının hani mucizesi var ya, anlatıyorlar ya, bakın ne olmuş tefeciden borç almışız, cumhuriyet birikimlerinin tamamını satmışız ve faiz ödemişiz.

Bakın burada AK Parti iktidarının 10 yılında Türkiye'de yapılan yatırımlar, ödenen faizler. AK Parti nasıl iktidarda kaldı diye hani kafanızda soru işaretleri var ya, soruyoruz ya nasıl kaldılar. İşte böyle kaldılar. Hep tefeciden borç para aldılar, sıcak para aldılar, onlar sordu, 'Nasıl ödeyeceksiniz?' Telekom'u satarız, Tüpraş'ı satarız, Petkim'i satarız, oto yolları satarız, köprüleri satarız, satarız, satarız, sattılar mı? 'Babalar gibi' sattılar. Bakın rakama bakar mısınız? 501 milyar, sattılar ve faize verdiler. Bunlar onların rakamları. TUİK'in rakamları arkadaşlar. Özel sektör borcu olarak. 2002 yılında 129 milyar lirada devraldılar,10 yıl sonra 350 milyar olmuş. Yani habire borçlanmışız. Borçlanarak vatandaşa kredi kartı vermişler, otomobil almışlar, borçlanarak yemiş içmişler ayakkabı kutularını doldurmuşlar.Yani devlet borçlanmış, özel sektör borçlanmış, şirketler borçlanmış, insanlar kredi kartlarıyla borçlanmış ve gırtlağımıza kadar borca batmışız. Size yalnızca rakamları anlatıyorum. Bunlar Türkiye'nin gerçekleri. Türkiye'deki şirketler var ya, limitet şirketler, anonim şirketler. Onların borçları, özel sektörün borçları dışında. 2002 yılında 56,2 milyar, şimdi 605 milyar. Yani kredidöterler gırtlaklarında" şeklinde konuştu.

Vatandaşın sıcak para tuzağıyla ve kredi kartları üzerinden kıskaca aldığını da belirten Pekşen, "Bakın bu konuda da rakamlarla bilgi vereyim sizlere. Sıcak para dedik ya, cebimizdeki kredi kartları. 2002 yılında kredi kartlarının büyüklüğü 4,6 milyar dolar. 2013'de ne olmuş, biliyor musunuz? 160 milyar dolar. Yani 155 milyar dolar borç pompalamış vatandaşına. Kredi kartlarınızın akıbeti ne oldu? İcra dairelerindeki dosya sayısına bakarsanız kredi kartlarımızın akıbetini görürsünüz. Gırtlağına kadar vatandaş da borçlu" ifadelerini kullandı.

CHP milletvekili adayı Haluk Pekşen daha sonra Beşirli sahil şeridinde yürüyüş yapan insanlarla sohbet ederek CHP'nin politikalarını anlattı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Trabzon'da Haluk Pekşen Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Birimleri Ziyaret Etti
    16:30 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Birimleri Ziyaret Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, belediye birimleri ve DİSKİ Genel Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Başkanlar, birimlerin işleyişleri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Mal Varlığı Açıklandı
    16:30 CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Mal Varlığı Açıklandı

    CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, seçildikten sonra mal varlığını belediyenin girişine astı. Mal varlığı arasında 6 evi olduğu görüldü. Köksal, şeffaf belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    16:27 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve 11 CHP'li ilçe belediye başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'ini ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bu ziyarete katıldı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti
    16:22 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yeni İlçe Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası seçilen yeni ilçe belediye başkanlarına 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız'ı ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Ayrıca, Akdeniz Belediyesini de ziyaret eden Seçer, yeni dönemde işbirliği içerisinde hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı
    16:21 MSB: Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişi yakalandı

    Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2'si terör örgütü mensubu 4 kişinin yakalandığını duyurdu. Yakalanan şahıslardan birinin PKK, birinin de DHKP-C terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

  • Özgür Özel:
    16:21 Özgür Özel: "Hatay Halkının İradesine Sahip Çıkmaya Bu İşin Peşini Bırakmamaya Devam Edeceğiz" (3)

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından TBMM'de ilk grup toplantısını yaptı. Özel, seçim sürecinde partisini birinci parti çıkarmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hatay'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya yaptıkları ''tam kanunsuzluk'' başvurusuna da değinen Özel, "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Hatay halkının iradesine sahip çıkmaya bu işin peşini bırakmamaya devam edeceğimizin altını bir kez daha kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" dedi.

  • Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu
    16:20 Belçika'da düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı güvenlik zafiyeti gerekçesiyle durduruldu

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Ulusal Muhafazakarlık Konferansı, aşırı sağcı siyasi figürleri bir araya getirmesi ve güvenlik zafiyeti oluşturabileceği gerekçesiyle durduruldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve İngiltere'deki Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi eski lideri Nigel Farage gibi isimlerin konuk edilmesi planlanan konferans, güvenlik kaygıları ve gerekli izinlerin alınmaması nedeniyle iptal edildi. Polis, konferansın yapıldığı binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

  • YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti
    16:20 YSK, Siyasi Partilerin İtirazlarını Reddetti

    YSK, AKP, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM Parti, TİP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'nin toplam 2 il ile 18 ilçe ve beldede yaptığı itirazları reddetti. YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti
    16:18 Kazakistan Cumhurbaşkanı, sel felaketi nedeniyle uluslararası etkinlikleri iptal etti

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede meydana gelen seller nedeniyle tasarruf amacıyla bu yıl yapılması planlanan bazı uluslararası etkinlikleri iptal etme kararı aldıklarını bildirdi. Tokayev, sel felaketinin yaşandığı ülkenin kuzeyini ziyaret ederek durumu inceledi ve mağdurlara yardım sözü verdi. Ayrıca, Astana Forumu ve Dünya Sergisi gibi önemli etkinliklerin bütçelerinde kısıtlamalar yapılacağı açıklandı.

  • EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti
    16:18 EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Tebrik Etti

    Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi tebrik ziyaretinde bulundu. Küpeli, Ünlüce'ye başarılar dileyerek, iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti. Ünlüce ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Eskişehir sanayisinin gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti.


Advertisement