Trabzon'da Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Karla Mücadele Çalışmaları

Trabzon'da etkili olan kar yağışının ardından 12 bin kilometrelik yolda açma çalışması gerçekleştirildiği, ana yolu henüz açılmamış 23 mahalle kaldığı bildirildi.

03.01.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da etkili olan kar yağışının ardından 12 bin kilometrelik yolda açma çalışması gerçekleştirildiği, ana yolu henüz açılmamış 23 mahalle kaldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 30 Aralık'tan itibaren Trabzon'da etkisini gösteren karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam edildiği belirtildi.

Önceden hazırlanan plan doğrultusunda ilçe belediyeleriyle koordineli olarak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesinin, il genelinde 12 bin kilometrenin üzerinde yol açma çalışması gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, "Çalışmalar neticesinde 690 mahallesi bulunan Trabzon'da, şehrin batı bölgesindeki ilçelerde ana yolu kapalı mahalle kalmazken, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi aştığı Of'ta 7, Hayrat'ta 4, Dernekpazarı'nda 1, Çaykara'da 1, Araklı'da 6 ve Sürmene'de 3 mahallenin ana yolu kapalı durumda bulunuyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Of, Hayrat, Sürmene ve Araklı ilçelerinde kar yağışından önce hazırlanan plan doğrultusunda çalışmalarını sürdüren iş makinelerine ek olarak 8 iş makinesinin daha bölgeye gönderildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca elektrik kurumunun yetkilileri toplantıya çağrılarak bölgedeki elektrik kesintilerinin bir an evvel giderilmesi için gerekli çalışmalar karara bağlandı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ekipleri elektrik trafolarına ulaşımı sağlamak için çalışmalarına başladı."

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Of ve Hayrat ilçelerimizde bir yoğunluk var. Of ve Hayrat'ın yanı sıra Araklı ve Sürmene ilçelerimiz kar yağışının en yoğun yaşandığı bölgemiz oldu. Buralarda kar kalınlığının rahatlıkla 1,5 metreyi aştığı mahallelerimiz var. Bu nedenle bu dört ilçemizdeki iş makinelerimizin sayısını artırdık. Ayrıca bu ilçelerimizdeki elektrik kesintilerinin giderilmesi için de inisiyatif alarak elektrik kurumu yetkilileriyle görüşüp çalışmalarımıza başladık. Trabzon şehir merkezinde ise dün başladığımız temizlik çalışmalarına devam ediyoruz. 257 iş makinesi ve 850 personelle ilçe belediyelerimizle yürüttüğümüz çalışmalarda çok güzel sonuçlar aldık. Ben tüm mesai arkadaşlarıma ve ekiplerimize yardımcı olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement